середа, 24 жовтня 2012 13:24

Міліція порушила 75 кримінальних справ, пов'язаних із виборами

Міліція порушила 75 кримінальних справ, пов'язаних із виборами
У результаті перевірок стосовно 241 особи складено протоколи про вчинення адміністративного порушення. Фото: odessa-news.info

Міліція порушила 75 кримінальних справ за повідомленнями, що пов'язані з виборчим процесом.

Про це на брифінгу заявив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк.

"Нами порушено 75 кримінальних справ, але це злочини загально кримінальної спрямованості, зокрема тут є і крадіжки, і хуліганство", - сказав Ратушняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Януковича визнали, що ця виборча кампанія - особливо брудна

За його словами, порушення безпосередньо виборчого законодавства - підслідність прокуратури і відповідні процесуальні рішення по таким злочинам приймає прокуратура.

Ратушняк зазначив, що на сьогодні до органів внутрішніх справ надійшло 3 тис. 721 повідомлення, які пов'язані із виборчим процесом. Серед загальної кількості - найбільше повідомлень про незаконну агітацію - 1164, про хуліганські прояви - 644, виявлення агітаційних матеріалів, виготовлених з порушенням законодавства - 464. Крім того, надходили повідомлення про підкуп виборців - 290, крадіжки - 96, погрози фізичною розправою - 69, порушення виборчого законодавства - 49 і нанесення тілесних ушкоджень - 30 повідомлень.

Разом із цим, заступник міністра зазначив, що в результаті перевірок стосовно 241 особи складено протоколи про вчинення адміністративного порушення.

Зараз ви читаєте новину «Міліція порушила 75 кримінальних справ, пов'язаних із виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі