середа, 16 березня 2011 12:20

Міліціонер відбувся 225 гривнями штрафу за збиту на переході матір з дитиною

Міліціонер відбувся 225 гривнями штрафу за збиту на переході матір з дитиною

Проти київського дільничного інспектора міліції, який на пішоходному переході збив жінку з дитиною, не порушили кримінальну справу. Інспектор сплатив штраф у розмірі 225 гривень.

Дільничний інспектор Деснянського райуправління міліції збив на пішохідному переході 30-річну Олену Пегасіну і її шестирічну дочку Яну.

За словами очевидців, від сильного удару "Міцубісі" маму з донькою відкинуло на трамвайну колію. Проте сам винуватець ДТП, вийшовши з автомобіля, кинув на постраждалих лише короткий погляд, після чого відійшов убік і почав комусь телефонувати.

"Я почула, як він сказав: "Тут проблемка намалювалася ... Виручай", - розповіла свідок ДТП Зінаїда Андріївна. За її словами, від чоловіка також сильно несло перегаром.

Маленька дівчинка не отримала значних ушкоджень, лише численні забої та гематоми, натомість її матір, яку було госпіталізовано у важкому стані, два дні перебувала у комі. В жінки були серйозно пошкоджені внутрішні органи, трахею і легені залило кров'ю.

Лікарі ще раніше попереджали, що отримані травми можуть спровокувати пневмонію, проте при перших симптомах цієї хвороби жінку виписали з лікарні. Вдома їй погіршало,жінку було госпіталізовано в лікарню вже іншого району.

Чоловік постраждалої вважає: справа у тому, що першого разу його дружина лікувалася у Деснянському районі.

"Якби госпіталізація тривала 21 день, її травми автоматично потрапили б у категорію ушкоджень середнього ступеня тяжкості. А її чомусь, не звертаючи уваги на явні симптоми пневмонії, поспішили виписати на 15-й день", - зазначив він.

Що до винуватця ДТП, то дільничний інспектор залишився працювати в правоохоронних органах. У столичній прокуратурі розповіли, що кримінальну справу можуть порушити лише після того, як постраждала жінка закінчить курс лікування і буде мати на руках висновок судмедекспертизи.

Джерело у міліції розповіло виданню, що міліціонер, який збив мати з дочкою, отримав догану. Співробітники ДАІ склали відносно нього протокол про адміністративне правопорушення, згідно з яким він заплатив 225 гривень штрафу.

Постраждала Олена Пегасіна розповіла також, що мати інспектора приходила до неї та до її чоловіка.

"Помахавши у нього (чоловіка – ред.) перед носом якийсь папірцем, заявила: "Бачили? Цей висновок експертизи про те, що син був тверезий. Ви нічого не доведете, навіть не намагайтеся", - розповіла Пегасіна.

Зазначається також, що версія Деснянського райуправляння міліції про подію багато в чому розходиться зі словами очевидців. Зокрема, у міліції наголошують, що після ДТП інспектор сам надав потерпілим першу медичну допомогу і викликав "швидку". Свідки події ж підкреслюють, що до постраждалих він навіть не підходив. Треба зазначити і те, що нікого з очевидців досі не опитали.

Нагадаємо, нещодавно на Донеччині суд засудив колишнього інспектора ДАІ Дмитра Джарти до 6 років позбавлення волі, а також зобов'язав сплатити 600 тисяч гривень компенсації родичам 22-річної Юлії Найдьонової, яку даїшник збив на смерть у серпні 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонер відбувся 225 гривнями штрафу за збиту на переході матір з дитиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

346

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі