середа, 16 червня 2021 15:35

"Мати припадала й обіймала" - фото й подробиці загибелі 13-річної школярки

"Мати припадала й обіймала" - фото й подробиці загибелі 13-річної школярки
На Київщині у річці Рось втопилася 13-річна Ліза, яка рятувала подругу. Фото: facebook.com/vlada.syniavska

13-річну дівчину, яка втопилася в річці Рось у Білій Церкві на Київщині, звали Ліза. Була єдиною донькою в батьків. Навчалася у восьмому класі школи №12. Займалася спортом і була вправною плавчинею.

Подруг, яких рятувала, звати Вікторія й Діана. Остання не вміє плавати, розповіла Gazeta.ua 13-річна знайома загиблої.

"Ліза добре плавала. Ми з нею неодноразово річку перепливали. Віка з Діаною бавилися у воді. Одна залазила на спину іншій та стрибала у воду. А там глибока яма. Діана, яка не вміє плавати, почала тонути. Віка кинулася її витягувати. І Лізка їй на допомогу. Але не випливла", - розповіла подруга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плавав на матраці: зі ставка витягли тіло 6-річного хлопчика

Свідки кажуть, що поки шукали Лізу, мати стояла на березі й не втрачала надії, що донька жива. Коли на берег винесли тіло – благала про допомогу.

"Це неможливо було слухати. "Зробіть щось! Якщо можна, зробіть!" - благала жінка. Дівчинку поклали на березі долілиць. Мати перевернула, припадала, обіймала. Але ніхто нічим не міг зарадити", - розповіла очевидиця Оксана.

Також у мережі показали фото загиблої. Його опублікувала родичка Влада Синявська.

"Нашу родину спіткало горе. Трагічно загинула Лізуня, врятувавши життя подругам. Вона була щирою та відданою подругою, єдиною донечкою в батьків", - розповіла родичка.

Трагедія сталася 15 червня. Компанія дівчат від 12 до 14 років відпочивала поблизу річки Рось. Поряд дорослих не було. Дівчата пішли купатися й одна з них, 13-річна, почала тонути. Дві подруги кинулися їй допомагати й урятували її. Але одна з них, також 13-річна, загинула.

Зараз ви читаєте новину «"Мати припадала й обіймала" - фото й подробиці загибелі 13-річної школярки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі