неділя, 20 листопада 2022 09:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Масштабні російські обстріли не свідчать про новий наступ ‒ Ігнат

Масштабні російські обстріли не свідчать про новий наступ ‒ Ігнат
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат каже, що масштабні російські обстріли не свідчать про новий наступ РФ. Фото: armyinform.com.ua

Масованими обстрілами Росія хоче змусити Україну до переговорів на своїх умовах.

Водночас про новий широкомасштабний наступ загарбників нині не йдеться. Про це в ефірі національного телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

За його словами, єдині наступальні дії росіян нині тривають на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вгатили з артилерії по трьох районах Харківщини ‒ є поранені

"Про наступ такий відчутний говорити зараз, мабуть, зарано. Але ми бачимо, що на Донбасі відбуваються серйозні бойові дії. Дещо лінія стабілізувалася. Зараз лінія бойових зіткнень ‒ все-таки річка Дніпро. Про те, що наступальні дії ведуться противником і на Бахмутському, і на Авдіївському напрямку ‒ це зрозуміло. Чи може бути більш широкий наступ, покаже час", ‒ розповів Ігнат.

Він також нагадав, що противник перекидає свої резерви із півдня на схід України. Перекидається і деяке озброєння з території Білорусі.

У неділю, 20 листопада, вся територія України, крім Криму, "почервоніла" від повітряної тривоги. Спостерігається активність ворожої авіації з боку Білорусі.

Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії в Луганській області. Важкі бої тривають на лінії Сватове – Кремінна. А на півдні країни російські окупанти виводять свої сили із зони досяжності артилерії ЗСУ. Про це у новому зведенні інформує Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Масштабні російські обстріли не свідчать про новий наступ ‒ Ігнат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі