середа, 12 лютого 2020 11:59

Маршрутка врізалась у тролейбус - в пасажирів забої та вибиті зуби
3

У Полтаві ранком 12 лютого переповнена міська маршрутка врізалася в припаркований тролейбус техобслуговування. Шестеро пасажирів отримали травми.

Подія сталася на вул. Небесної сотні, внизу спуску з кам'янки, близько 7:45, повідомила Полтавщина.

Водій маршрутки не впорався з керуванням і врізався в припаркований на узбіччі тролейбус техдопомоги
Фото: pl.npu.gov.ua
Водій маршрутки не впорався з керуванням і врізався в припаркований на узбіччі тролейбус техдопомоги
Водій маршрутки не впорався з керуванням і врізався в припаркований на узбіччі тролейбус техдопомоги

Автобус "Рута 23", який виконував 29-й міський маршрут, спускався бруківкою з боку центру та врізався у нерухомий тролейбус технічної підтримки, який стояв біля правого узбіччя.

"Водій маршрутки не врахував дорожньої обстановки і швидкості руху, не дотримався дистанції і здійснив наїзд на припаркований тролейбус. Шість пасажирів травмовані. Критичних пошкоджень немає, однак в однієї людини забій щелепи, а у дівчини-пасажирки вибиті зуби. Полтавські патрульні склали адміністративну постанову на водія маршрутки через переобладнання - в його автобусі демонтовано два сидіння, а це не передбачено за технічною характеристикою", - розповіла речниця патрульної поліції в Полтавській області Катерина Григоренко.

З самого ранку в місті складні погодні умови - падає мокрий сніг, через це дорога подекуди слизька. Чому водій не побачив технічного транспорту та припустився зіткнення, розберуться слідчі. Начальник КП "Полтаваелектроавтотранс" Євгеній Зайцев стверджує, що тролейбус було припарковано за правилами з увімкненими аварійними ліхтарями. У цей час водій замінював вуглі на штангах струмоприймача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві зіткнулися два легковики та тролейбус: перші фото з місця ДТП

"Наш водій не постраждав. У поліції нема до нас претензій поки що. А от про маршрутку такого сказати не можу. Ці два транспортні засоби - в різних вагових категоріях. Тролейбус робився 20 років тому, там 2-міліметрова сталь на бампері і всюди. Тому при зіткненні в усіх різні наслідки. Там на тролейбусі ліхтарі розбиті, бампер пошкоджено і ще є деякі механічні ушкодження. Там повністю вина маршрутки", - розповів Зайцев.

Відомо, що маршрутка "Рута" їздить із ліцензією ТОВ "ТК Експрес-лайн".

У поліції розповіли про смертельне зіткнення Daewoo Sens із пасажирським автобусом ГАЗ поблизу с. Наддніпрянського на Херсонщині. Попередньо, 43-річний водій легковика не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу. Загинув сам і ще двоє його пасажирів – жінка і чоловік. Ще одну пасажирку рятують в обласній лікарні. В момент аварії в автобусі перебували восьмеро пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «Маршрутка врізалась у тролейбус - в пасажирів забої та вибиті зуби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі