понеділок, 05 грудня 2022 12:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Макрон розповів, що бачив в очах Путіна

Макрон розповів, що бачив в очах Путіна
Президент Франції Еммануель Макрон розповів, про що годинами говорив із російським лідером Володимиром Путіним. Фото: novynarnia.com

Президент Франції Еммануель Макрон розповів, що під час багатогодинних робочих зустрічей з російським диктатором Володимиром Путіним бачив "образу" в його очах.

"Ображається" Путін на країни Заходу, зокрема, США та ЄС. Про це Макрон сказав в інтерв'ю CBS News.

На думку французького президента, ця "образа" ґрунтується на відчутті Путіна, що Захід нібито прагне "знищити" Росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон розказав, як можна завершити війну в Україні

"Образа на США та ЄС надзвичайно важлива. І відчуття, що наша мета – знищити Росію. Я не вірю, що це наша мета. Це ніколи не було нашим прагненням у Франції", ‒ сказав Макрон.

Він також розповів, що Франція і РФ "завжди мали дуже тісні культурні та історичні зв'язки і французи завжди поважали російський народ".

За словами Макрона, після довгої розмови із Путіним, він усвідомив, що диктатор хоче "відновити імперію".

"Але у нього було таке почуття, коли у нас була дуже довга розмова. Тому що я витратив багато годин, щоб обговорити це з ними... І його мета та його, можливо, доля полягала в тому, щоб відновити, мабуть, імперію", ‒ розповів Макрон.

Президент Франції Емануель Макрон вкотре виступив за прямий контакт із російським диктатором Володимиром Путіним. Макрон в інтерв'ю для CBS News розповів, що до 24 лютого літав до Москви, гадаючи, що можна уникнути повномасштабної війни в Україні.

Війна в Україні повинна закінчитися за столом переговорів. При цьому, Росія потребуватиме гарантій безпеки. Таку думку в інтерв'ю TF1 висловив президента Франції Емманюель Макрон.

Зараз ви читаєте новину «Макрон розповів, що бачив в очах Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі