понеділок, 04 лютого 2019 17:44

Людські кістки біля занедбаної хати знайшла жінка, яка випасала худобу

Людські кістки біля занедбаної хати знайшла жінка, яка випасала худобу
Кістки невідомої людини пролежали в землі більше року. Фото: images.unian.net

На території покинутого будинку у селищі Чорноморське на Одещині знайшли рештки людини. Кістки виявила сусідка. Були закопані біля колодязя на невеликій глибині і прикриті шторами.

За будинком довгий час ніхто не доглядав, останній мешканець виїхав з нього кілька місяців тому. Прибудинкова територія не загороджена, сусіди випасають там худобу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довели, що антибіотики руйнують кістки

"Цей будинок у 1986 році передали у тимчасове користування одному чоловікові. Фактично, майно не його. Він разом із синами проживав там довгий час. Десь півроку тому переїхав жити до родичів в інше місто. Людські кістки знайшла літня сусідка, яка пасла там кіз. Попросила іншого сусыда повідомити в поліцію. На місці виявили фрагментарні рештки, не цілий скелет. Волосся на голові не було, тому швидше за все, це був чоловік. Кістки пролежали в землі не менше року, бо м'яких тканин взагалі не залишилося. Схожі на кров бурі плями, які знайшли в будинку, набагато свіжіші. Їм до трьох місяців максимум", - говорить слідчий Нацполіції Одещини Максим Стоянов.

Відкрили кримінальну справу за статтею про умисне вбивство. Останки направили на експертизу. Вік, стать і обставини смерті загиблої людини з'ясовують.

Італійські вчені навчилися визначати стать кремованих людей.

Дослідники встановили, що кістки істотно розрізняються за розміром у чоловіків і жінок. За допомогою діаметра променевої кістки визначають стать з точністю до 80%.

Зараз ви читаєте новину «Людські кістки біля занедбаної хати знайшла жінка, яка випасала худобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі