понеділок, 27 серпня 2007 13:42

Люди Тимошенко побили фотокора "Сегодня" через "швидку" з логотипами БЮТ

Вчора близько половини одинадцятого вечора в Одесі був побитий фотокореспондент одеської редакції "Сегодня" Олександр Лесик.

У редакційній статті "Сегодня" стверджує, що корреспондент робив фоторепортаж з мітингу лідера "БЮТ" Юлії Тимошенко, який проходив на стадіоні "Спартак" в Одесі.

"Хвилин через десять після закінчення мітингу, фотограф побачив групу людей, які вантажили партійні прапори і намети з логотипами "БЮТ" в машину "швидкої допомоги" з написом "Реанімація" з держномером ВН 3967 АН.

Як тільки журналіст спробував зняти все це на свою камеру, до нього підійшли четверо чоловіків і одна дівчина, яка представилась Іриною. Дівчина повідомила, що працює в партійній організації БЮТ в Київському районі Одеси.

Активістка вимагала припинити зйомку і негайно стерти всі фотографії. Фотограф "Сегодня" відмовився це робити, заявивши, що згідно із законом, як журналіст, має право знімати подібні мітинги і все, що на них відбувається", - повідомляє видання.

Після відмови знищити знімки до кореспондента підбіг водій "швидкої", двоє людей в медичних халатах і ще двоє в білих футболках БЮТу. "Нашому співробітникові стали виламувати руки, намагаючись зняти з нього фотокамеру. Його повалили на землю і стали бити ногами і руками".

"Сегодня" повідомляє, що розправу зупинили випадкові перехожі. Вони відігнали нападаючих і допомогли журналістові дістатися найближчого відділення міліції.

Заява про хуліганські дії проти співробітника газети "Сегодня" разом з медичною довідкою про побиття була зареєстрована вчора в Приморському відділку міліції Одеси.

У зв`язку з інцидентом редакція газети "Сегодня" вимагає від правоохоронних органів вжити необхідних заходів для затримання і покарання винних у нападі на журналіста. Крім того, видання наполягає на офіційних поясненнях від Блоку Юлії Тимошенко щодо дій його активістів.


Зараз ви читаєте новину «Люди Тимошенко побили фотокора "Сегодня" через "швидку" з логотипами БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі