понеділок, 02 липня 2012 11:18

Луганському міліціонеру зійшло з рук вбивство, вчинене з особливою жорстокістю

З 22 червня у місті Красний Луч, Луганської області тривають мітинги під стінами міськвиконкому. Декілька сотень краснолучан другий тиждень мітингують проти несправедливого вироку у справі міліціонера Дениса Давидова.

У червні минулого року він з особливою жорстокістю убив власну дружину – Юлію Наумчик. Опісля забрав їхнього спільного однорічного сина Марка та викинув його з автомобіля у сусідній, Донецькій області. Дитину знайшли випадкові перехожі, хлопчик не постраждав.

Тиждень тому Денису Давидову винесли вирок у сусідньому місті Ровеньки. Міліціонер отримав 1 рік та 3 місяці позбавлення волі, з яких 11 місяців уже відсидів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині учень зґвалтував, вбив і обікрав свою колишню вчительку

Депутати Красного Луча прийняли рішення – звернутися по допомогу до президента України, аби той взяв ситуацію під свій контроль.

"У нашого онука Марка 19 червня було день народження, – згадує матір загиблої Ольга Наумчик. – Святкували родиною ми 22 червня. Були у кафе "Жемчужина". Зібралися родичі. Посиділи, поїли, поговорили. О пів на десяту вирішили розходитися. Я знала, що дочка раніше 12 не лягала. Подзвонила їй о 23 годині. Вона мені сказала – квіти всі поставила у вази, розклала подарунки, покупала Марка і скоро буде лягати. Я спитала її за Дениса. Вона мені сказала, що він спить. Тепер розумію, чого вона так сказала. Її було стидно нам сказати, що він пішов напиватися й гуляти".

25-річна Юлія Наумчик з золотою медаллю закінчила школу. Вступила до Донецького інституту внутрішніх справ. Після закінчення працювала у міськвідділі експертом-криміналістом у Красному Лучі. Мала чин старшого лейтенанта. На роботі познайомилася з 27-річним Денисом Давидовим. Той також був міліціонером. Працював у відділі боротьби з наркотиками, потім у приймальнику-розподільнику, має звання капітана.

Сам Давидов – також з родини міліціонерів. Його батьки уже пенсіонери. Батько працював у Державтоінспекції, мати – у відділі кадрів міліції, сестра – слідча, зять також працює в правоохоронних органах.

Улітку 2009 року Денис та Юлія одружилися. За рік народили сина Марка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримчанин забив насмерть власну матір, бо та забагато повчала

"Уночі після дня народження о пів на третю ночі мені дзвонить сват, – каже матір загиблої. – Розказав, що Денис подзвонив матері на мобільний, кричав, що вбив Юлю, забрав Марка. І вимкнув телефон. Через п'ять хвилин заїхав за мною – ми поїхали на Денисову квартиру. Там таке застали, що жах".

Юлію Наумчик чоловік убив з особливою жорстокістю. Спочатку розбив об голову жінки вазу. Порізав тіло ножем. Бив обухом сокири по голові. Уламком вази порізав груди, живіт, статеві органи. Наприкінці вирізав пряму кишку. Все це – на очах у сина.

Суддя Ровеньківського міського суду виправдав Дениса Давидова, як такого, котрий був у стані афекту. Йому дали 1 рік та 3 місяці за те, що викинув дитину. Рішення виніс суддя Олексій Жадан.

Прокуратура міста Красний Луч шокована таким рішенням. Старший прокурор Антоніна Кас'яненко подала апеляцію в вищий апеляційний суд Луганської області.

До резонансної справи підключилися також народні депутати. Вони обіцяють краснолучанам перегляд справи. А також справедливе покарання не тільки для Дениса Давидова, але й для судді Олексія Жадана.

Зараз ви читаєте новину «Луганському міліціонеру зійшло з рук вбивство, вчинене з особливою жорстокістю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі