вівторок, 21 липня 2020 12:56

Луцький захоплювач автобуса має довідку з психлікарні

Луцький захоплювач автобуса має довідку з психлікарні
Захоплювач автобуса в Луцьку проходив лікування в психлікарні. Фото: скрин із відео

Чоловік, який ранком 21 липня захопив пасажирський автобус у Луцьку, проходив лікування у медзакладі психіатричного профілю.

Про це повідомили в Telegram-каналі Департаменту карного розшуку України.

"Отримано інформацію, що терорист перебував на психіатричному лікуванні", - йдеться, зокрема, в повідомленні.

Як повідомив на своїй офіційній сторонці заступник міністра МВС України Антон Геращенко, "особа, яка захопила заручників, зателефонувала о 9:25 у поліцію і представилася ім'ям Максим Плохой".

Правоохоронці знайшли в мережі інтернет за авторством "Максим Плохой" книгу "Філософія Злочинця", що описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терорист у Луцьку опублікував вимоги. У центр міста підігнали БТР

Геращенко наводить типовий уривок з цієї книги: "Мене 15 років виправляють, але я не виправився, а скоріше навпаки - я ще більше став тим, ким я є. Чому? Тому, що я справляюся з самим собою і тому не виправляюся іншими. Тому, що я не продаю себе страхом. Мене можна вбити, але це не виправить. Я - це завжди Я, бо - Я можу. Я можу, тому що є лише одне, чого я не можу - не бути Злочинцем. Я можу, тому що вирішую все сам і живу по-своєму. Я можу, тому що я Один. І я не боюся. Злочинець - це глибина, і не може не бути ним той, у кого вона є. Особа Бога - в дзеркалі".

У Луцьку, на центральній площі, невідомий узяв у заручники пасажирів автобуса "Берестечко - Краснилівка". Також повідомляє, що автобус заміновано.

Злочинець має велику кількість зброї: гранати й іншу автоматичну зброю. Міна є ще в одному людному місці міста, яка здетонує.

Зараз ви читаєте новину «Луцький захоплювач автобуса має довідку з психлікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі