пʼятниця, 11 січня 2019 12:48

Лижник, якого врятували в Карпатах, перебуває в реанімації

Лижник, якого врятували в Карпатах, перебуває в реанімації
Батир стверджує, що ця історія порятунку — унікальна.Фото:static.ukrinform.com

Лижник, якого у четвер ввечері, 10 січня, врятували закарпатські рятувальники, наразі перебуває в Свалявській райлікарні у реанімації.

У нього обмороження кінцівок, але стан стабільний, повідомили в Управлінні ДСНС у Закарпатській області.

Рятувальники відзначають, що у чоловіка неабияка сила духу. Протриматися 4 доби в зимових горах йому допомогли навички виживання в екстремальних умовах і гарне екіпірування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За зиму в Україні замерзло на смерть більше 60 людей

"Врятований учора ввечері турист, пошуки якого у Карпатах тривали останні 4 доби, наразі знаходиться у реанімаційному відділені Свалявської райлікарні, у нього обмороження кінцівок, лікарі говорять, що стан стабільний," - сказала речниця Управління ДСНС у Закарпатській області Наталя Батир.

За її словами, коли рятувальники забирали туриста з хатинки лісника у Свалявському районі, він виглядав бадьорим, посміхався, жартував і "давав краба", дякуючи рятувальникам.
Батир стверджує, що ця історія порятунку унікальна.

"У нас не було таких випадків, аби після таких довгих пошуків у горах людину знаходили живою. Це перший випадок, і ми раді, що ця історія закінчилася хепі-ендом. Якщо бути відвертими, учора у пошуковиків уже майже не лишалося надії, що загублений у Карпатах турист живий, допоки він знову не зателефонував і не повідомив, де знаходиться", - сказала речниця ДСНС.

"У лижника, якого напередодні 7 січня знайшли в Карпатах замерзлим на смерть, у рюкзаку не було навіть ліхтарика, тобто, той чоловік зовсім не мав уявлення, що таке гори взимку. Що саме допомогло вижити Ігору Грищенку, якого після довгих пошуків таки знайшли, і що відбувалося із ним протягом оцих 4 днів у горах при морозі -15 градусів, хуртовинах і поганій видимості, ми обов'язкового розпитаємо трохи згодом", - пообіцяла Батир.

Очевидно, це людина неабиякої сили духу, сказала вона.

Лижник, якого врятували на Закарпатті після 4-денних пошуків у Карпатах, до яких залучили рятувальників із сусідніх областей, поліцію, кінологів і навіть гелікоптер — це Ігор Грищенко, досвідчений гірськолижник, киянин, 1984 року народження. У Києві чоловік працював професійним тренером. Він є президентом української молодіжної асоціації екстремальних видів спорту.

Рятувальники знайшли лижника-екстремала Ігоря Грищенка з Києва, який 4 дні тому загубився у Карпатах. Дружина екстремала Валерія Ландар також підтвердила, що чоловіка знайшли.

Зараз ви читаєте новину «Лижник, якого врятували в Карпатах, перебуває в реанімації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі