Ексклюзиви
субота, 22 березня 2014 06:32

Лідер "Білого молоту" зустрічався з Аваковим після вбивства інспекторів ДАІ — активіст

Лідер "Білого молоту" зустрічався з Аваковим після вбивства інспекторів ДАІ — активіст
Фото: vk.com

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що міліція затримала двох учасників вбивства трьох інспекторів ДАІ на Броварському проспекті Києва.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, Аваков зазначив, що заарештовано одного з безпосередніх виконавців злочину, 22-річного жителя Сумської області, і організатора вбивства, 25-річного киянина, що нібито є лідером неформального руху "Білий молот".

У свою чергу один із координаторів вищезгаданої організації Антон Бондаренко уточнив Gazeta.ua, що затримали Владислава Гораніна (псевдо Горан).

"Я дивуюсь, що на нього ще не вішають вбивство Джона Кеннеді. Є купа свідків, які бачили, де Горан був на час вбивства інспекторів ДАІ і що він робив", - запевнив Бондаренко.

Крім того, за його словами, вже після згаданої трагічної події представники "Білого молоту" нібито мали зустріч у МВС з Аваковим та його заступниками.

"Горан говорив із міністром особисто", - наголосив активіст.

Він переконаний, що історія із арештом є "брудним політичним замовленням найвищого керівництва" країни, деякі представники якого служать на користь проросійських сил в Україні.

"Це робота "п'ятої колони", яка прагне прибрати найбільш активних діячів Майдану, провідників повсталого населення і, таким чином, обезголовити його. На активістів чіпляють "вісяки", які до майданівців не мають жодного відношення. Це свідчить, що і в нинішній владі є надзвичайний вплив проросійських, антиукраїнських сил", - вважає Бондаренко.

Громадський діяч уточнив, що Гораніна, порушуючи КПК і закони, вже перевезли в ізолятор тимчасового тримання на Косогірний провулок. Він також запевнив, що Майдан, сотні самооборони і різні ініціативні групи готові сьогодні визволяти затриманого.

Разом з тим, на уточнювальне запитання, чи не може виявитись третім підозрюваним у справі вбивства інспекторів ДАІ, якого розшукує зараз міліція, він сам, Бондаренко зіронізував: "Насправді може бути що завгодно. Мене можуть, наприклад, затримати за співучасть у вбивстві Щербаня у 1996 році, хоча мені тоді було ще 10 років, або за зґвалтування трьох неповнолітніх".

Активіст також розповів, що випадки дій, спрямованих проти діячів Майдану, почастішали з позаминулого вечора.

"Відбуваються затримання сотників самооборони, напади тітушків. Наприклад, на одного сотника у КМДА учора напали тітушки й зламали йому щелепу. Все це — сплановані дії проросійських сил, які мають вплив на окремих осіб з нинішньої влади", - резюмував координатор "Білого молоту".

Нагадаємо, 2 березня близько 2.00 ночі на КПП, що на Броварському проспекті у Києві, невідомі застрелили трьох інспекторів ДАІ.

Зараз ви читаєте новину «Лідер "Білого молоту" зустрічався з Аваковим після вбивства інспекторів ДАІ — активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути