вівторок, 06 березня 2007 11:29

Квіти на продаж обробляють отрутою, яка паралізує

Квітникар одного з найбільших в Україні підприємств з вирощування троянд Лариса Беркало, потрапила в реанімацію після роботи з трояндами в теплиці, пишуть "Факти".

У жінки уражена нервова система: болить хребет, вона не відчуває обличчя. За прогнозами лікарів, квітникарка, можливо, почне ходити за 5-6 місяців.

Сестра потерпілої, переконана, що жінка отруїлася речовинами "Мотто" і "Мільбекнок", які використовуються для обробки квітів. Ймовірно ці препарати призводять до нейротоксичної дії на організм людини.

"Наскільки нам відомо, "Мільбекнок" застосовують в Голландії і інших країнах для роботи в теплицях. Про "Мотто" у вітчизняній і світовій літературі взагалі ніяких даних не немає", - сказав директор Інституту екогігієни і токсикології ім. Л. І. Медведя Микола Проданчук.

Фахівці рекомендують вживати запобіжних заходів у "спілкуванні" з букетами. Зокрема, принесені додому або куплені квіти потрібно промити під струменем води - влаштувати душ.

"А, коли ви випадково вкололися, видавіть краплю крові, промийте місце уколу - обов`язково з господарським милом і обробіть ранку будь-яким спиртним настоєм, який знайдеться в домашній аптечці", - рекомендують спеціалісти.

Зараз ви читаєте новину «Квіти на продаж обробляють отрутою, яка паралізує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі