Ексклюзиви
неділя, 19 вересня 2021 13:52

Kulish Fest у Дніпрі: "тітушки" були зі зброєю, одного затримали з ножем – поліція його відпустила
3

Один з молодиків, копирсаючись у сумці, "засвітив" пістолет

У "тітушок", яким дніпряни не дали зірвати Kulish Fest, була при собі зброя – пістолети, кастети і ножі. Про це повідомив організатор фестивалю, відомий волонтер, музикант, лідер гурту "Широкий лан" Святослав Бойко.

На відео, яке оприлюднив YouTube-канал "Порохівниця", також видно, як один з молодиків, копирсаючись у сумці, "засвітив" пістолет.

Активісти навіть затримали одного з найбільш агресивних "тітушок" із Запоріжжя, в якого був при собі ніж. Він назвав себе Андрій Махно, 1999 року народження. Молодика передали поліції, яка відпустила його через три години, склавши протокол про хуліганство.

Очевидцям також вдалося зафіксувати автомобілі організаторів "тітушок", які підбурювали молодиків бути більш активними. Оскільки у парку зібралося багато ветеранів війни на Донбасі, "тітушки" не наважились на масову провокацію і обмежились кількома агресивними випадами.

"Це був наш традиційний Kulish Fest, сімейне свято. Зібралось багато дніпрян. Це було в парку "Зелений гай". Я варив куліш, було також кілька козацьких паланок, які також варили куліш. Такими заходами ми намагаємося об'єднати патріотів, показати, що нас багато", – розповів Святослав Бойко.

За його словами, невідомі молодики спочатку спостерігали за людьми, кричали "Зеленский молодец!", нецензурно лаялися.

"У них була зброя. Були зафіксовані в них і пістолети, і кастети. Оці всі "молоді люди", які стояли такою організованою купкою, коли їх запитували, хто вони і звідки, багато з них говорили, що вони із Запоріжжя. Деякі говорили, що вони з Кривого Рогу", – каже Бойко.

"Мені особисто відомо, що вони запитували дорогу, йдучи до "Зеленого гаю". Вони не знали, де центральний вхід. Чергова спроба зіпсувати свято, зіпсувати спілкування провалилась. Вони ніяк не повпливали на посол куліша. Традиційно, Петро Олексійович мого куліша солив. І буквально за 15 хвилин весь казан, 70 літрів щастя, розійшовся", – розказав волонтер.

Зараз ви читаєте новину «Kulish Fest у Дніпрі: "тітушки" були зі зброєю, одного затримали з ножем – поліція його відпустила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути