вівторок, 04 червня 2019 21:55

Криваві розваги поліцейських: що відомо про вбивство 5-річного хлопчика
5

Поліцейські 42-річний Володимир Петровець і 31-річний Іван Приходько смертельно поранили 5-річного Кирила Тлявова, коли стріляли по бляшанках. Це сталося 31 травня у Переяславі-Хмельницькому на Київщині. Обидва правоохоронці нібито були п'яними.

Автор: 112.ua
  3 червня Кирило Тлявов помер у лікарні
3 червня Кирило Тлявов помер у лікарні

Дитину доставили до реанімаційного відділення місцевої лікарні. Діагностували закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, внутрішньомозкову гематому та перелом скроневої кістки. 3 червня Кирило помер.

РЕАКЦІЯ СУСПІЛЬСТВА

Обурені загибеллю дитини через п'яні розваги чоловіків, активісти зібрали 3 червня мітинг під стінами Міністерства внутрішніх справ України. Вимагали звільнити міністра МВС Арсена Авакова та покарати винних поліцейських.

Після цього керівників Переяслав-Хмельницького відділу поліції відсторонили від виконання службових обов'язків. Зараз обдумують їх подальше перебування в органах.

4 червня за цією справою відбулося засідання Голосіївського суду Києва. Івана Приходька взяли під варту на 2 місяці без права на заставу. Прокуратура наголошувала на можливій втечі, тиску на свідків, знищенні речових доказів. Іншому підозрюваному Володимиру Петровцю дали 60 діб арешту. Є ризик, що він переховуватиметься від слідства.

Близько 20 мітингів в містах України пройшло 4 червня. Активісти під місцевими управліннями поліції продовжили вимагати покарання винним у вбивстві та тих хто прикриває їх.

О 20:00 виник великий мітинг під управлінням поліції в Переяславі-Хмельницькому. Активісти спробували написати кілька слів на стінах райвідділу. Але їм завадив спецназ МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це не "реформа" поліції, а профанація - аналітик

ЩО ВІДОМО ПРО ПІДОЗРЮВАНИХ

Обидва правоохоронці неатестовані та не мають відповідної освіти.

Автор: radiosvoboda.org
  Івана Приходька  взяли під варту на 2 місяці
Івана Приходька взяли під варту на 2 місяці

Іван Приходько за професією слюсар. Після армії пішов в Державну автоінспекцію. З 2010 року - водій в секторі матеріального забезпечення Голосіївського райуправління МВС. У 2011-му повернувся працювати інспектором ДАІ.

З 2015 року був командиром відділення взводу в роті столичної поліції №5. Через рік його звільнили за невідповідність, але наступного дня відновили рішенням Окружного адміністративного суду Києва. Приходько повернувся працювати патрульним. У 2017 році отримав освіту в Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті ім. Сковороди. З березня 2018-го працює в секторі превенції водної поліції.

Автор: rbc.ua
  Володимиру Петровцю дали 60 діб арешту
Володимиру Петровцю дали 60 діб арешту

Володимир Петровець останній рік працював у відділі поліцейського реагування Переяславу. За освітою - водій-пасічник. Інспектором ДАІ став у 1999 році. У 2005-2006 роках працював в спецпідрозділі "Кобра". Згодом повернувся в дорожній патруль.

Під час реформи МВС 2015 року його призначили командиром відділення роти особливого призначення №1 у Києві. У 2017 році перевівся на дороги Київської області поліцейським взводу №5.

ЩО ВІДОМО ПРО СІМ'Ю ХЛОПЧИКА

Сім'я Тлявових живе неподалік від підозрюваних. Крім Кирила, мають ще старшого сина.

Того дня молодший гуляв разом з другом 8-річним Артемом біля двору. Потім різко впав Коли прибігли родичі побачили його закривавленим, без свідомості. Спершу подумали, що він впав і вдарився. Але пізніше за 50 м від місця трагедії знайшли прострелені пляшки і гільзи.

"О 00:00 його забрали на операцію, о 2:40 повинні були вивезти, але лікарі вийшли до нас тільки через півтори години. Сказали, що стан дуже важкий", - розповідає бабуся хлопця Олександра Тлявова.

Автор: Facebook/Тетяна Тлявова
  Тетяна та Ігор Тлявові мають двох синів, Кирило - молодший
Тетяна та Ігор Тлявові мають двох синів, Кирило - молодший
ВЕРСІЇ ВБИВСТВА
Окрім підозрюваних поліцейських, у справі фігурують невстановлені особи. Є версія, що поцілити могла дитина, якій давали постріляти.

"Власник приміщення мав власну зброю. Дитина також користувалася нею. Були вилучені гільзи та набої, зброя досі не знайдена. З показів свідків, вона була і з неї стріляли. Більше того, ця зброя під час проведення обшуку десь зникла, хоча знаходилася на ганку будинку", - заявив адвокат родини загиблого Олександр Щербина.

Місцеві говорять, що фігурати справи родичі. Петровець чоловік сестри Приходька. Обоє мають по 2 дітей. Нібито, зібралися, щоб навчити 15-річного сина Володимира стріляти з рушниці.

Також стало відомо, що пораненого Кирила до лікарні везла жінка, яка говорила з хлопчиком за кілька хвилин до трагедії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські, які підстрелили 5-річного хлопчика, можуть сісти на довічно

"У діях поліцейських є ознаки двох злочинів - вбивства з необережності та хуліганства, - повідомляє юрист-кримінолог Анна Маляр. - Це відповідно 5 та 4 роки позбавлення волі. Якщо буде саме така кваліфікація, то максимальний термін покарання - 12 років позбавлення волі. Але це попередня оцінка, можливо, слідство встановить якісь інші факти. Адже зараз невідомо хто з них поцілив у дитину. Може взагалі не встановлять. Якщо вони обидва брали зброю до рук і обидва нічого не пам'ятають, не виявиться свідків, то буде доволі складно дізнатися істину".

ДІЇ ВЛАДИ

На вбивство хлопця відреагував президент України Володимир Зеленський. Пообіцяв особисто проконтролювати розслідування справи.

"На жаль, усі зусилля медиків виявилися марними. 5-річний Кирило помер у лікарні. Звісно, ніщо у світі не може втішити рідних і близьких. Але я – як президент і як батько – хочу запевнити, що зроблю все, аби винні були справедливо покарані. Жодного пом'якшення чи спроби зам'яти справу. Ця трагедія має стати уроком. Ті, хто повинні дбати про безпеку громадян, мусять щохвилини пам'ятати про свою відповідальність", - сказав Зеленський.

Голова поліції Київської області Дмитро Ценов у зв'язку із загибеллю Тлявова подав у відставку та попросив відправити його на службу в зону Операції об'єднаних сил на Донбасі.

"Як очільник поліції Київської області несу відповідальність за дії підлеглих, тому я звернувся до голови Національної поліції з рапортом про відсторонення мене із займаної посади та прошу направити мене у найтяжчу точку нашої держави, у місця проведення ООС", - сказав Ценов.

4 червня з родиною Тлявових зустрівся міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та глава Нацполіції Сергій Князєв.

У МВС вирішили організувати психологічну допомогу для старшого сина Дениса Тлявова. В сім'ю Тлявових направили психологів, що спеціалізуються на роботі з людьми, які пережили втрату близьких.

Автор: МВС
  Міністр МВС Арсен Аваков та глава Нацполіції Сергій Князєв зустрілись з родиною Тлялових 4 червня
Міністр МВС Арсен Аваков та глава Нацполіції Сергій Князєв зустрілись з родиною Тлялових 4 червня

"Я вам обіцяю, що ми будемо уважно стежити за ходом розслідування і тісно комунікувати з ДБР і прокуратурою. Я сподіваюся, що суд призначить адекватне покарання", - підкреслив Арсен Аваков.

Також МВС взяли на себе всі організаційні питання похорон хлопчика. Вони призначені на 5 червня.

Адвокати поліцейських,яких підозрюють у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова, стверджують, що вбивцями могли бути гості підозрюваних. У дворі поліцейських перебували ще 2 особи.

Захисник постраждалої родини вважає, що всі, хто був на подвір'ї в той день могли бути знайомими та в той вечір знаходилися напідпитку.

Зараз ви читаєте новину «Криваві розваги поліцейських: що відомо про вбивство 5-річного хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі