субота, 30 січня 2016 16:02

Кримський сепаратист готується стати єпископом у Києві

Синод Української православної церкви Московського патріархату, що відбувся 29 січня на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври під керівництвом митрополита Онуфрія, розглянув рапорт митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря про призначення йому вікарного єпископа.

Про це з посиланням на "Крим:Реалії" пише Gazeta.ua.

Автор: "Миротворець"
  Костянтин Чернишов - за даними центру розслідувань "Миротворець", є поплічником російських загарбників
Костянтин Чернишов - за даними центру розслідувань "Миротворець", є поплічником російських загарбників

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), за рішенням Синоду (Журнал № 11) єпископом Бахчисарайським, вікарієм Сімферопольської єпархії призначено клірика цієї єпархії архімандрита Каллініка (Чернишова). Місце його наречення і хіротонії у єпископа залишили на розсуд митрополита Онуфрія.

Однак за інформацією видання НБН, глава Синодального інформаційного відділу УПЦ МП єпископ Климент (Вечеря) повідомив, що рукоположення архімандрита Каллініка відбудеться в Києво-Печерській Лаврі, для чого він найближчим часом прибуде до Києва.

Каллінік (в миру Костянтин) Чернишов народився 1977 року в Євпаторії. Має юридичну й економічну вищі освіти, ступінь магістра богослов'я. Чернечий постриг з ім'ям Каллінік прийняв 2008 року. У 2012 році з благословення митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря став духівником Таврійської духовної семінарії. У 2013 році возведений у сан архімандрита. Згідно з даними сайту "Миротворець", брав активну участь в анексії Криму: здійснював антиукраїнську агітацію, розмістив склад зброї для "самооборони Криму" на території храму Святого Пророка Іоанна Хрестителя в селі Уютне, настоятелем якого є. Від російської влади Криму отримав медаль "За захист Криму".

Зараз ви читаєте новину «Кримський сепаратист готується стати єпископом у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі