пʼятниця, 20 березня 2020 07:28

Коронавірус: хворий житомирянин приховав, що возив за кордон групу людей

Коронавірус: хворий  житомирянин приховав, що возив за кордон групу людей
У Житомирі виявили коронавірус у 56-річного чоловіка, який повенувся із Австрії. Фото: volynnews.com

Інфікований коронавірусом житель Житомира, який захворів після повернення з австрійського курорту, возив туди групу туристів.

Чоловік це приховав. Казав, що повертався до України разом з товаришем і його сином. Попри це, повідомити їхні дані відмовлявся. Без допомоги хворого вдалося встановити кілька його контактів. Зокрема, членів його сім'ї: дружини, двох дітей і чоловіка, який відвозив їх до аеропорту, повідомив у Facebook міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

За його словами, житомирянин приховав інформацію про групу туристів навіть після того, як у нього виявили COVID-19. Виявилося, що чоловік працює в турагентстві. За кордон він возив групу людей і разом з ними повертався до України літаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контактували з померлою і мовчали: подружжя з Житомирщини перевіряють на COVID-19

Фахівці за допомогою соціальних мереж встановлюють туристичну фірму та місце, куди саме їздила група. Також шукають усіх людей, з якими інфікований контактував. За словами пацієнта, сам перебував на самоізоляції. Утім, чи дотримувалися ізоляції інші члени групи, не відомо.

"За це передбачена кримінальна відповідальність. Ми цих людей обов'язково встановимо і перевіримо на коронавірус. Вони можуть бути інфікованими і становлять загрозу для навколишніх", - каже голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

У 56-річного житомирянина, який повернувся з Австрії, лабораторні дослідження підтвердили наявність коронавірусу 19 березня. Загалом в Україні число хворих збільшилося до 26. Померли – 3 людей, усі жінки.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: хворий житомирянин приховав, що возив за кордон групу людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі