вівторок, 13 грудня 2022 19:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Королівські морпіхи проводили секретні операції в Україні: подробиці

Королівські морпіхи проводили секретні операції в Україні: подробиці
На початку 2022 року Британія направила до України 350 військовослужбовців. Фото: The Times

Британські морські піхотинці брали участь у таємних операціях на території України після повномасштабного вторгнення Росії.

На початку 2022 року Британія направила до України 350 військовослужбовців. Про це в коментарі The Times розповів генерал-лейтенант Королівських військово-морських сил Великої Британії Роберт Маговен.

Британські морпіхи допомогли евакуювати посольство до Польщі.

Водночас у квітні вони повернулися до Києва, щоб забезпечити охорону британського дипломатичного представництва, яке відновлювало свою роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка припустила, чому Путін скасував велику щорічну пресконференцію

"Під час обох фаз морпіхи підтримували інші таємні операції у вкрай чутливому середовищі й з високим рівнем політичного й військового ризику", – розповів він.

Маговен додав, що морпіхів перекинули в Україну для підтримання дипломатичної присутності й вони не виконували жодних бойових дій.

Видання також зазначає, що саме у квітні воно повідомляло про поновлення підготовки військових в Україні, яке проводили солдати Спеціальної повітряної служби Великої Британії.

Велика Британія оголосила про виділення Україні нового пакету військової допомоги на 50 млн фунтів стерлінгів.

Допомога передбачає і 125 зенітних гармат. Про це міністерство закордонних справ Великої Британії повідомило у вівторок, 13 грудня.

Також Велика Британія передасть технології для протидії безпілотникам, які Іран постачає країні-агерсорці Російській Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Королівські морпіхи проводили секретні операції в Україні: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі