вівторок, 18 липня 2023 12:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ: важкі бої тривають за Старомайорське

Контрнаступ: важкі бої тривають за Старомайорське
На Мелітопольському та Бердянському напрямах важкі бої тривають за Старомайорське. Фото: deepstatemap.live

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямах.

Українські війська закріплюються на досягнутих рубежах. Важкі бої тривають за Старомайорське. Про це в ефірі Ukrainian military TV повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільше артилерійських ударів: у ЗСУ розповіли про бої на Куп'янсько-Лиманському напрямку

За його словами, ЗСУ також проводять аеророзвідку місцевості, здійснюють розмінування, вживають заходів контрбатарейної боротьби.

"У зоні підвищеної уваги – важкі бої за населений пункт Старомайорське на південь від Макарівки, за течією річки Мокрі Яли. Тут перевага на нашому боці", – розповів Шершень.

Збройні сили України на фронті на Донбасі просуваються в районі Бахмута, а також на кордоні Запорізької й Донецької областей. Контрнаступ відчутно руйнує потенціал сил РФ.

Водночас росіяни активізували зусилля в напрямку Куп'янська. Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ: важкі бої тривають за Старомайорське». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі