середа, 19 жовтня 2022 08:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині ‒ в ISW розповіли деталі

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині ‒ в ISW розповіли деталі
ЗСУ продовжують відтісняти росіян з Херсонщини. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові продовжують контрнаступ по всій лінії фронту на Херсонщині.

ЗСУ б'ють по російських складах боєприпасів та по скупченнях живої сили і техніки росіян. Загарбники нині відчувають обмежені логістичні можливості на півдні України через пошкодження Керченського мосту. Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

За даними ЗСУ, 18 жовтня українські війська провели близько 100 вогневих вильотів і знищили два російські склади боєприпасів поблизу Берислава.

"Південне оперативне командування Збройних сил України повідомило, що українські сили розбили російський диверсійно-розвідувальний взвод, який намагався обійти українські позиції поблизу Нової Кам'янки. Це приблизно 40 км на північний схід від Берислава", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація з Херсона: мер Мелітополя пояснив, чого хочуть окупанти

Була інформація про вибухи поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Музиківка, що за 4 км на північ від Херсона, та у Каховці.

Російське командування намагається вирішити проблему зі скороченням своїх логістичних можливостей через тимчасово окупований Крим після вибухів на незаконному мосту через Керченську протоку. Заяви російської влади розвінчують міф пропагандистів про те, що міст вдасться відремонтувати "оперативно".

Обмежені логістичні можливості через Крим, за оцінками експертів, протримаються щонайменше до кінця 2022 року.

Українські захисники продовжують успішний контрнаступ. У Збройних силах України зазначили, що до Херсона українським військовим не так уже й багато залишилося. Однак слід розуміти, що попереду багато роботи.

Збройні Сили України продовжують контролювати ситуацію на Південнобузькому напрямку. Українські воїни протягом 18 жовтня завдали потужних ударів по ворогу. Про це повідомляє Оперативне командування "Південь". "Нашою авіацією відпрацьовано 15 ударів в райони опорних пунктів та місць зосередження сил та засобі противника", - зазначили військові.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині ‒ в ISW розповіли деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі