понеділок, 09 липня 2007 13:17

Конгрес українських націоналістів не хоче в партію "НУ-Самооборона"

Конгрес українських націоналістів виступає проти створення єдиної партії на базі виборчого мегаблоку "Наша Україна – Народна Самооборона".

Як повідомляється на сайті КУН, 7 липня на засіданні президії Головного проводу Конгресу українських націоналістів були схвалені наміри 10 політичних партій створити блок "Наша Україна – Народна Самооборона". Ці наміри були покладені в основу Декларації об"єднання демократичних сил, підписаної 5 липня представниками українських партій, у т.ч. КУН.

Проте члени президії КУН вважають "поспішними і юридично некоректними положення Декларації, які стосуються створення єдиної партії, оскільки формування єдиної партії до виборів суперечить нормам Закону України "Про вибори народних депутатів України" і унеможливлює участь у виборах партій–членів мегаблоку державницьких сил в якості суб"єктів виборчого процесу". Створення єдиної партії, на думку членів президії КУН, звузить електоральну базу державницьких сил.

Окрім того, на переконання КУН, формування будь-якої політичної сили без чітко окреслених ідеологічних засад та програмових політичних цілей є безперспективним.

"Спроба створити єдину партію шляхом ліквідації інших національно-демократичних партій може негативно позначитися не лише на результатах позачергових парламентських виборів, а й чергових президентських", - сказано у рішенні президії КУН.

5 липня 10 партій підписали Декларацію об"єднання демократичних сил, формування єдиного виборчого блоку і єдиної політичної партії.

Мегаблок демократичних сил матиме назву "Наша Україна – Народна самооборона".

Учасники мегаблоку, як сказано у Декларації, "беруть на себе зобов`язання забезпечити утворення єдиної демократичної політичної партії – виразника і поборника національних пріоритетів розвитку і європейських соціально-економічних і політичних стандартів в Україні"

Зараз ви читаєте новину «Конгрес українських націоналістів не хоче в партію "НУ-Самооборона"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі