четвер, 04 вересня 2014 12:10

Комбата "Прикарпаття" ув'язнили на 2 місяці за вихід із зони АТО

Комбата "Прикарпаття" ув'язнили на 2 місяці за вихід із зони АТО
Фото: galka.if.ua

Приморський районний суд Одеси у середу обрав для командира батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" Віталія Комара запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави в 300 тис. грн.

Про це BBC Україна повідомив мер міста Коломиї Ігор Слюзар.

Військова прокуратура звинувачує комбата "Прикарпаття" у самовільному виході з зони АТО.

За словами Слюзара, заставу можуть внести найближчим часом.

"Прикарпаття збирає 300 тисяч гривень. Ми вважаємо, що військова прокуратура наполягає на ізоляції командира батальйону, аби він не давав інформації, яку керівництво АТО не хоче, щоб була публічна", - сказав мер Коломиї.

Коломийська міська рада удень збирає позачергову сесію для обговорення ситуації довкола батальйону.

"Будемо звертатись до президента, прем'єра, міністрів, хай об'єктивно розберуться у ситуації", - сказав Слюзар.

Мер Коломиї також сказав, що в Івано-Франківській обласній раді є ініціатива провести позачергову сесію та розглянути можливість внести заставу для Віталія Комара за рахунок бюджету.

Військова прокуратура Південного регіону розслідує кримінальну справу щодо ухилення від військової служби військовослужбовців батальйону "Прикарпаття".

Комбат Віталій Комар вивів батальйон із зони антитерористичної операції, де він був з початку липня. 22 серпня приблизно 400 бійців батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" залишили свої позиції у зоні АТО біля Амвросіївки.

В коментарі ВВС Україна Віталій Комар заявив, що військовослужбовці не могли виконувати бойові завдання після знищення їхньої спецтехніки.

Зараз ви читаєте новину «Комбата "Прикарпаття" ув'язнили на 2 місяці за вихід із зони АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі