пʼятниця, 29 серпня 2014 16:02

Командир батальйону "Донбас" розповів подробиці бою в Іловайську

Автор: Соціальні мережі
 

Іловайськ був би під повним контролем сил АТО, якби було відправлено 800 осіб на штурм, як це було заплановано, про це на своїй сторінці у Facebook повідомив командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

"Іловайськ повинні були штурмувати силами у 800 осіб. І бронетехніка ЗСУ. Я вже можу про це говорити, адже це вже минуле. Незважаючи на всю брехню, яка виливається на нас, що, мовляв, ми це зробили самостійно – насправді все було зовсім інакше. План був погоджений і затверджений керівництвом АТО, безпосереднє командування здійснював генерал Хомчак, командувач сектором "Б", якого я поважаю за особисту мужність і тверде керівництво військами. У підсумку з різних причин місто довелося брати набагато меншими силами. Зараз можна назвати і кількість – 340 осіб", – написав він.

Семенченко зазначив, що у перший же день було взято дві третини міста.

"Якщо б туди зайшло підкріплення – Іловайськ був би повністю під нашим контролем ще 19.08. У той самий день я був поранений і пішов звіт нашим жертвам. 20.08 до нас зайшов батальйон "Дніпро", а вірніше його відокремлений підрозділ. Бійці відбивали танкові атаки, ще були мінометні обстріли, "Гради", "Смерчі", "Урагани"... Всі втрати – не від штурму, а від спроб малими силами утримати місто", – наголосив він.

"Кожен день мені говорили що "підкріплення на підході". Ще не було жодного удару росіян з-під Новоазовська, ні прориву із сектора "Д", а підкріплення все "десь" ішло. І кожен день ми вертольотами евакуювали поранених, загиблих. Кожен день до мене в палату заходили поранені бійці, від яких пахло гаром і мертвими тілами", – розповів Семенченко.

"А знаєте, коли я став "істерити", "панікувати", кажучи мовою продажних писак і мудрих диванних стратегів? Коли мені повідомили, що боєкомплекту залишилося на 1 добу", – зазначив він.

Водночас комбат "Донбасу" наголосив, що абсолютно впевнений у перемозі.

"Хочу сказати, що я абсолютно впевнений у перемозі. Але в перемозі не "завдяки", а "всупереч". Всупереч тупості й продажності багатьох представників політичної системи, непрофесійності генералітету, відсутності політичної волі у тих, у кого вона повинна бути за визначенням. Моє головне завдання – врятувати бійців. І для мене тут всі засоби хороші. Всі, крім тих, які можуть пошкодити моїй країні. Це не просто бійці батальйонів "Донбас", "Дніпро", "Світязь", "Херсон", "Миротворець". Це ті люди, які завтра можуть стати наріжним каменем у фундаменті нової України. Звичайно, їх можна принести в жертву. Але на чий вівтар? Нової України? А звідки вона візьметься, якщо ті, хто її захищав і хто повинен був будувати після війни, будуть лежати в могилах? Людський ресурс нації не нескінченний. І якщо загинуть кращі, то заміни їм може і не знайтися", – підкреслив Семенченко.

Нагадаємо, бійці українських добровольчих батальйонів потрапили в засідку терористів під час спроби вийти з оточеного Іловайська на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Командир батальйону "Донбас" розповів подробиці бою в Іловайську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі