вівторок, 17 квітня 2007 18:42

Колишній президент Польщі з"явиться перед судом

Колишній польський президент Войцех Ярузельський (Wojciech Jaruzelski) з"явиться перед судом за нелегальне введення в Польщі військового положення 13 грудня 1981 року, повідомляє DPA.

За інформацією агентства, Інститут національної пам"яті (Institute of National Remembrance), який займається розслідуванням злочинів комуністів і нацистів, 17 квітня направив до Варшавського окружного суду 63 теки з матеріалами розслідування, яке проводилося впродовж останніх двох з половиною років. За нелегальне введення військового положення понад 25 років тому Ярузельському загрожує до 10 років позбавлення волі.

Сам Ярузельський стверджує, що зробив те, що було необхідне для стабілізації країни і запобігання вторгненню військ Радянського Союзу до Польщі. За час військового положення в Польщі поліція розстріляла десятки чоловік і заарештувала більше 90 тисяч прихильників профспілки "Солідарність", передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Колишній президент Польщі з"явиться перед судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі