пʼятниця, 09 грудня 2022 19:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Кім розповів про ситуацію на Кінбурнській косі, яка перебуває під контролем окупантів

Кім розповів про ситуацію на Кінбурнській косі, яка перебуває під контролем окупантів
Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів про ситуацію на Кінбурнській косі. Фото: Getty Images

На Кінбурнській косі, яка досі перебуває під контролем російських окупантів, уже немає цивільного населення.

Росіяни примусово виселили мирних людей і вивезли в тимчасово окупований Крим. Про це в коментарі "Радіо Свобода" повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

"Там залишилися нуль цивільних осіб. Десь трохи менш як тиждень тому росіяни примусово їх виселили й вивезли в напрямку Криму. Там лише 37 людей залишалося. Це маленькі села, вони там завдяки туристам жили і взимку там 100–200 осіб жили в мирний час. Тому зараз там тільки ворожі солдати", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже половина води витікає на вулиці ‒ мер Миколаєва розповів про водопостачання в місті

Також Кім вважає, що російські військові, які перебувають на косі, не становлять загрози безпосередньо для Миколаєва, а їхня головна мета – втримувати якнайбільшу кількість територій.

Підприємства Миколаївщини влада просить переформатувати свою роботу. Працювати в нинішніх умовах краще в нічні зміни. Про це у Facebook повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

З початку повномасштабного вторгнення Росії у Миколаївській області пошкоджено частково або повністю 13 171 цивільний об'єкт.

Зараз ви читаєте новину «Кім розповів про ситуацію на Кінбурнській косі, яка перебуває під контролем окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі