пʼятниця, 01 травня 2020 11:38

Кілер розніс голову 3-річному хлопчику

1 травня минає 5 місяців від замаху на підприємця і депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва, під час якого загинув його син 3-річний Олександр.

Увечері 1 грудня торік на перетині вулиць Льва Толстого та Тарасівської у центрі Києва кілер розстріляв позашляховик Range Rover Соболєва. Він був за кермом. Позаду сиділа дружина Інна з донькою та сином. Куля влучила у хлопчика. Він помер у "швидкій".

"Снайпер, який цілився в мене, кулею 7.62 зніс пів голови 3-річного хлопчика. З того моменту у мене одна мета: зробити все, щоб ті, на чиїх руках кров Сашка, понесли заслужене покарання", - каже В'ячеслав Соболєв.

Автор: hromadske.ua
  3-річного Олександра застрелили в центрі Києва, коли їхав у авто разом із батьком, депутатом В'ячеславом Соболєвим
3-річного Олександра застрелили в центрі Києва, коли їхав у авто разом із батьком, депутатом В'ячеславом Соболєвим

Напередодні Офіс генерального прокурора погодив підозру ще одному, шостому фігуранту справи. Про це повідомили у пресслужбі відомства. Підозрюваного оголосили у міжнародний розшук, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, що надає правові підстави затримати його на території іншої держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виконавці замаху на Соболєва контактували з правоохоронцем

За інформацією сторін у справі, новий фігурант був близьким до підозрюваного Юсупа Абуєва та відповідав за залучення інших людей до злочину, передавав транспорт, організовував переховування підозрюваних виконавців та їхні поїздки на полігон для тренування.

Раніше були затримані Олександр Раєв та Ібрагім Шагірієв, а одразу після скоєння злочину — підозрювані виконавці Андрій Лаврега та Євген Семенов. Усіх суд взяв під варту. Згодом прокуратура погодила підозру ймовірному організатору злочину Юсупу Абуєву. Він оголошений у всеукраїнський розшук по іншій справі (вимагання грошей, створення ОЗГ, викрадення особи) і відповідно до заяви поліції — у міжнародний. Юсуп Абуєв був членом організації "Традиція і порядок", яку нібито покинув улітку 2019.

Андрій Лаврега був тим, хто безпосередньо стріляв у автомобіль Соболєва 1 грудня, а Семенов давав йому сигнал, коли депутат вийшов із ресторану, за даними слідства. Андрія Лаврегу до злочину залучив Юсуп Абуєв, з яким він познайомився у зоні бойових дій на Донбасі. Під час зустрічі в одному з ТРЦ Києва Абуєв нібито запропонував Лаврезі вбити депутата за винагороду в $40 тис. Останній, за даними слідства, погодився. Сам Абуєв виїхав з України.

Автор: kiev.informator.ua
  У справі про замах на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва та вбивстві його сина -  6 підозрюваних
У справі про замах на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва та вбивстві його сина - 6 підозрюваних

Поліція розглядає три версії замаху на Соболєва: сімейно-побутові проблеми, фінансово-господарська діяльність, а також минула та нинішня професійна діяльність депутата.

Після вбивства сина Соболєв попросив 8 людей пройти поліграф. Жоден з них цього не зробив. Також депутат домігся передачі справи до головного слідчого управління Нацполіції. У лютому він заявив, що на нього та родину готують новий замах. І пообіцяв заплати винагороду у 2 млн грн тим, хто назве замовника замаху на життя їхньої родини та надасть докази цього.

У день трагедії Соболєви були в ресторані з 3-річним сином і 10-річною донькою. Після того мали їхати до магазину, аби купити будку для собаки, розповідала Інна Соболєва. Коли сіли в авто, жінка почула і зрозуміла, що постріл. Побачила, що чоловік живий, крикнула, щоб тиснув на газ. А коли розвернулася, побачила, що в сина немає пів голови. Казала, що його мозок збирала по салону власними руками.

Зараз ви читаєте новину «Кілер розніс голову 3-річному хлопчику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі