понеділок, 07 грудня 2020 11:45

Керівництво військової частини піймали на мільйонних махінаціях

Керівництво військової частини піймали на мільйонних махінаціях
СБУ провели обшук в одній із військових частин на Полтавщині. Фото: СБУ

Керівництво однієї з військових частин у Полтавській області підозрюють у розтраті 1 млн грн бюджетних коштів під час держзакупівель.

Посадовці організували оборудку на придбанні захисних елементів військового обмундирування за безпідставно завищеними цінами. Для реалізації схеми і перемоги визначеної комерційної структури створили штучні умови, повідомляють у СБУ.

За оцінками експертів, оборудка завдала державі збитки на понад 1 млн грн. Фігуранти розслідування привласнили різницю - 30% суми укладеного контракту з постачальниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1,2 млн грн - або будуть проблеми: нотаріус зі спільником попалися на хабарі

Під час обшуків військової частини правоохоронці знайшли документацію із доказами протиправної діяльності. Також вилучили зразки придбаних товарів для експертизи на відповідність технічним вимогам.

Регіональні філії Південно-Західна, Енергозбут і департамент електрифікації та електропостачання завдали Укрзалізниці збитків на 8,5 млн грн. Правопорушення виявили працівники апарату директора економічної та інформаційної безпеки Укрзалізниці під час службової перевірки.

Зараз ви читаєте новину «Керівництво військової частини піймали на мільйонних махінаціях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі