вівторок, 17 квітня 2007 16:26

Каспаров отримав дві повістки з ФСБ

У вівторок лідер Об"єднаного громадянського фронту (ОГФ) Гарі Каспаров отримав відразу дві повістки із слідчої служби управління ФСБ Росії в Москві і Московській області, повідомляє прес-служба ОГФ.

За словами прес-секретаря Гарі Каспарова Марини Літвінович, обидва візити у ФСБ призначено на 19 квітня. Перший виклик пов"язаний з виступом Каспарова на радіостанції "Эхо Москвы" 8 квітня. Предметом перевірки, як вказується в повістці, є можлива наявність ознак злочину, передбаченого статтею кримінального кодексу "Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності". У зв"язку з цим Каспаров повинен з"явитися у четвер до старшого слідчого слідчої служби Управління ФСБ в Москві і Московській області Ярослава Попова.

Другий виклик пов"язаний з перевіркою спецвипуску газети "Об"єднаний громадянський фронт", у змісті якої, згідно з листом ФСБ, "можливо є заклики до здійснення екстремістської діяльності". У зв"язку з цим Каспаров повинен з"явитися того ж дня до старшого слідчого слідчої служби управління ФСБ в Москві і Московській області Ігоря Горбунцова.

По словах Літвінович, Каспаров не збирається відмовлятися від бесід із співробітниками ФСБ і планує з"явитися для дачі роз"яснень.

У вівторок вдень повістку з пропозицією з"явитися в слідчий відділ УФСБ в Москві і Московській області отримав лідер НБП Едуард Лімонов.

Раніше представники прокуратури та УФСБ зробили запит на тексти виступів Лімонова і Каспарова в ефірі радіостанції " Эхо Москвы ". Крім того, 13 квітня прокуратура Санкт-Петербурга попередила Каспарова про можливість припинення діяльності ОГФ у зв"язку з участю в "Марші незгодних", що пройшов в місті 3 березня, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Каспаров отримав дві повістки з ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі