понеділок, 26 жовтня 2020 17:10

Кандидат в депутати від "Слуги народу" на виборчій дільниці накинувся на журналістку

Кандидат в депутати від "Слуги народу" на виборчій дільниці накинувся на журналістку
У неділю, 25 жовтня, на одній із виборчих дільниць міста Тернівка Дніпропетровської області кандидат у депутати від партії "Слуга народу" Віталій Айзатулов накинувся з кулаками на журналістку Альону Піддуєву Фото: obozrevatel.com

У неділю, 25 жовтня, на одній із виборчих дільниць міста Тернівка Дніпропетровської області кандидат у депутати від партії "Слуга народу" Віталій Айзатулов накинувся з кулаками на журналістку Альону Піддуєву.

Піддуєва є головною редакторкою міської газети "Вісті Тернівки". Інформація про напад із боку кандидата з'явилася в онлайн-версії видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві кандидат в депутати організував підкупи виборців

Жінка розповіла, що прийшла до дільниці для того, щоб висвітлювати хід виборів. У книзі для реєстрації вона випадково виявила запис про журналіста з місцевої газети. Редакторка вирішила перевірити дані, оскільки була впевнена, що знає співробітників усіх ЗМІ міста, а це прізвище зустріла вперше.

"Я підійшла до дівчини з посвідченням кореспондента й запитала – хто вона? Її відповідь мене збентежила. "Я спостерігач від партії Зе", – без тіні збентеження заявила дівчина. На моє запитання, чому спостерігач, якщо зареєстрована як журналіст, я не отримала зрозумілої відповіді", – розповіла Піддуєва.

У їхній діалог втрутився кандидат у депутати від партії "Слуга народу" Віталій Айзатулов і почав кричати.

"Не говори їй нічого!" На моє зауваження і прохання не кричати й не втручатися в нашу розмову він не відреагував і грубо штовхнув мене. Я спробувала зробити фото посвідчення "фальшивого" журналіста, але Віталій Айзатулов почав хапати мене за руки, намагаючись вибити мобільний телефон із рук. Я намагалася зупинити дії депутата, але він не реагував. Тільки сказав: "Не чіпай нашого журналіста!" На моє запитання: "В якому сенсі вашого журналіста?" депутат прокричав: "Іди!" своєму "фальшивому" кореспонденту. І ця псевдокореспондентка ретирувалася з виборчої дільниці", – розповіла Альона Піддуєва.

Про інцидент Альона Піддуєва заявила до поліції. Також про подію проінформована Національна спілка журналістів України.

Нардеп від партії "Слуга народу" Олександр Дубінський та кандидат в мери Києва від партії "Голос" Сергій Притула обізвали один одного у прямому ефірі. Конфлікт розпочався з запитання Дубінського, скільки в Києві ліній метро. Притула відмовився відповідати, бо вважає Дубінського абсолютним мерзенником. "Слуга" відповів не менш жорстко, назвавши Притулу тупою твариною.

Зараз ви читаєте новину «Кандидат в депутати від "Слуги народу" на виборчій дільниці накинувся на журналістку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі