пʼятниця, 25 березня 2011 14:18

Спецтема: Арабські революції

Каддафі показав журналістам обгорілі трупи жертв бомбардувань
19

Фото: Фото: Reuters

Влада Лівії пустила іноземних журналістів у морг одного з госпіталів столиці Тріполі. За їхніми словами, там перебувають трупи лівійців, які загинули в результаті бомбардувань території країни літаками коаліції.

На такий крок влада пішла вперше в історії, передає Reuters.

У морзі журналісти побачили тіла 18 чоловіків. За словами співробітника моргу Абделя Салаама, всі загиблі є ні в чому не винними цивільними особами. Проте, як стверджують представники лівійської влади, серед загиблих є і солдати, які загинули в ніч на середу, 23 березня.

Жінок і дітей серед загиблих не було, попри оголошену раніше заяву про те, що жертвами бомбардувань ставали жінки, діти і люди похилого віку.

Уряд Лівії  неодноразовово звинувачував коаліцію у вбивстві мирних громадян під час військової агресії. У свою чергу, члени західного альянсу заперечують подібні звинувачення.

У той же час, за словами українських лікарів, які продовжують працювати в Лівії, серед мирного населення країни дійсно є жертви бомбардувань.

Так, медперсонал, який працює в одному зі східних передмість Тріполі, повідомив про десятки мирних громадян, які стали жертвами авіаударів.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі показав журналістам обгорілі трупи жертв бомбардувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі