неділя, 29 вересня 2024 17:27

Ізраїль ліквідував ще одного командира Хезболли

Ізраїль ліквідував ще одного командира Хезболли
Ізраїль ліквідував ще одного командира Хезболли. Фото: t.me/idfofficial

Ізраїль ліквідував ще одного командира Хезболли, майже все їх керівництво було знищено.

Хезболла оголосила про смерть старшого військового командира Алі Каракі, який загинув під час масштабних ізраїльських авіаударів по Дахії, пише The Guardian.

Він був командувачем південним фронтом Хезболли. На його життя вже було скоєно замах 23 вересня, але вбити командира не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційно: Хезболла підтвердила загибель свого лідера Хасана Насралли

"Він безпосередньо і на місцях відповідав за керівництво південним фронтом з усіма його осями та підрозділами на фронті підтримки з 8 жовтня 23 року і до своєї благословенної мученицької смерті", - сказали в Хезболлі під час оголошення про смерть Каракі.

Каракі був останнім з низки військових командирів, які були вбиті Ізраїлем, внаслідок чого вище військове керівництво Хезболли було майже повністю знищене.

"Також було ліквідовано понад 20 інших терористів різного рангу, які перебували в підземній штаб-квартирі в Бейруті, розташованій під цивільними будівлями, і керували терористичними операціями Хезболли проти Держави Ізраїль", - додали в ЦАХАЛ.

У результаті авіаудару по столиці Лівану Бейруту в суботу ввечері знищено Набіля Каука. Про це повідомила Армія оборони Ізраїлю.

У ЦАХАЛ зазначили, що Каук був командиром "превентивного підрозділу безпеки" Хезболли і високопоставленим членом центральної ради терористичного угрупування.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль ліквідував ще одного командира Хезболли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі