вівторок, 12 квітня 2011 12:34

Італія потерпає від нашестя біженців з Північної Африки
14

Фото: Автор: Reuters

На італійському острові Лампедуза з міграційного центру втекла частина біженців з Тунісу. Вони незадоволені намірами італійської влади повернути їх на батьківщину.

Раніше прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі закликав Францію, Німеччину та інші частини Євросоюзу (ЄС) проявити солідарність з Італією у вирішенні проблем нелегальних мігрантів з Тунісу. Глава італійського уряду заявив, що в іншому випадку може поставити під сумнів саму ідею існування ЄС.

Під час візиту на острів Лампедуза, куди стікається основна частина мігрантів до Італії з Північної Африки, Берлусконі заявив, що більша частина з тих 20 тис. мігрантів з Тунісу, які прибули на італійську територію останнім часом, у результаті дістануться до Франції. Тому Парижу слід надати притулок цим людям на французькій території.

Проти перебування біженців на острові виступають і місцеві мешканці.

Баварія пригрозила знову вести контроль на кордоні з Австрією, встановивши там шлагбауми і КПП, якщо італійська влада вирішать видати численним біженцям з Тунісу тимчасове право на проживання, що дозволяє їм переміщатися по ЄС.

З відповідною заявою виступив міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Геррман.

"Ми не будемо миритися з тим, що італійський уряд просто оголосить біженців з Тунісу туристами і відправить їх в інші країни", - зазначив Геррман.

Баварський міністр звернувся до прем'єра Італії Сильвіо Берлусконі, закликавши його самостійно вирішувати питання, пов'язані з нелегальною міграцією з Північної Африки, і не перекладати відповідальність на плечі інших членів Євросоюзу.

Йоахім Герман висловив упевненість, що в італійських ВМС вистачить сил, щоб відправити всіх біженців на батьківщину. Якщо ж військові не зуміють впоратися з цим завданням, то Італії слід залишити їх у себе: на думку баварського політика, країна досить велика для того, щоб розмістити 23 000 нелегалів.

Зараз ви читаєте новину «Італія потерпає від нашестя біженців з Північної Африки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі