вівторок, 24 листопада 2020 19:27

Іспит на посвідчення судноводія давали лише за хабар
4

Посвідчення водія судна давали лише за хабар
Фото: Прокуратура Києва
Посвідчення водія судна давали лише за хабар
Посвідчення водія судна давали лише за хабар
Посвідчення водія судна давали лише за хабар

У Києві правоохоронці викрили схему вимагання хабарів при видачі посвідчень судноводіїв в Держслужбі морського і річкового транспорту України.

Посадовці залучали до протиправної діяльності представників приватних компаній, які навчали судноводіїв маломірних суден. Організували схему отримання хабарів за здачу іспитів і видачу посвідчень, повідомляє прокуратура Києва.

Співробітник школи повідомляв слухачам, що здача іспитів і видача посвідчень судноводія маломірного судна буде відбуватися в Київській державній академії водного транспорту, але успішно скласти іспит можна лише за хабар. У разі відмови слухач не міг скласти іспит.

24 листопада під час передачі 10 тис. грн хабара затримали співробітника школи, яка зобов'язувалася забезпечити безперешкодну здачу іспитів і видачу посвідчень судноводія маломірного судна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митники аеропорту "Бориспіль" заробляли до $4 тис. з кожного рейсу, лякаючи пасажирів

У старшого державного інспектора відділу ведення Суднової книги України Департаменту надання адміністративних послуг Морської адміністрації вилучили частину хабарів.

Зараз вирішують питання про повідомленні про підозру затриманим і обрання їм запобіжного заходу.

Правоохоронці запідозрили директорку Київського молодіжного центру, її колишнього заступника та 2 співучасників у розкраданні бюджетних коштів. Комунальна установа є одним із департаментів КМДА.

Зараз ви читаєте новину «Іспит на посвідчення судноводія давали лише за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі