неділя, 16 вересня 2018 18:10

Інтерактивні ігри: хто найбільше піддається впливу суїцидальних розваг

Автор: ОБозреватель
  На фото «Момо»  виглядає як витвір  японського скульптора Мідорі Хаясі - страшна дівчина з виряченими очима, величезним ротом і курячими лапами. Вона розсилає страшні картинки із завданнями. Якщо ти не виконуєш інструкції, то тобі погрожують смертю, або   що твоя сім'я буде вбита, проклята
На фото «Момо» виглядає як витвір японського скульптора Мідорі Хаясі - страшна дівчина з виряченими очима, величезним ротом і курячими лапами. Вона розсилає страшні картинки із завданнями. Якщо ти не виконуєш інструкції, то тобі погрожують смертю, або що твоя сім'я буде вбита, проклята

Нова небезпечна інтерактивна гра "Момо" почала набувати популярності серед дітей. Суть полягає у залякуванні. Спочатку в контактах з'являється новий користувач - анонімний куратор, підписаний як "Mомо". Він надсилає підліткам страшні картинки, фотографії із зображенням сцен насильства, а потім пропонує виконувати різні накази. Якщо ж людина відмовляється це робити, їй починають погрожувати.

Найбільше під вплив суїцидальних ігор потрапляють діти, які не мають контакту з батьками та страждають від булінгу в школі. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіла 34-річна Наталія Гончарук, керівник відділу ювенальної превенції поліції Житомирщини.

Що робити, аби діти не потрапили під вплив?

- Силою забирати чи блокувати телефон – проблеми не вирішить. Потрібно якомога більше проводити часу із дитиною, цікавитися проблемами, чим живе дитина. Усі проблеми огворювати. Дитина має знати – щоб не сталося, вона завжди може поділитися і рідними, щоб спільно вирішити проблему.

Що робити, коли вже дитина є учасником гри, отримала приміром картинку Момо?

- Ні в якому разі не можна видаляти повідомлення, контакти і знищувати сім-картку. Із телефоном потрібно звернутися у поліцію. Відділ кіберполіції зможе відстежити, звідки було надіслане повідомлення та вирахувати адміністратора гри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явилася перша жертва суїцидальної гри "Момо"

Чи варто звернутися до психолога?

- Дивлячись, на якій стадії гри була дитина. Якщо батьки самі не справляються – тоді так, допомога спеціаліста потрібна.

Чи може гра затягнути дорослого?

- Всі подібні ігри розраховані на слабку психіку замкнутої дитини. Але і дорослі мають проблеми й впадають у депресії, тому так.

Які профілактичні заходи проводяться з боку поліції?

- Це бесіди, тренінги, інтерактивні ігри. Працюємо з дитиною, сім'єю, класом, педагогічним колективом. Робимо все, аби у разі небезпеки знали, як діяти і куди звертатися.

У Запоріжжі 16-річна дівчина намагалася зістрибнути з греблі ДніпроГЕСу на вимогу "куратора" віртуальної гри Синій кит. Самогубству запобіг військовослужбовець 9-го полку Нацгвардії України Леонід Стукало.

Зараз ви читаєте новину «Інтерактивні ігри: хто найбільше піддається впливу суїцидальних розваг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі