середа, 27 січня 2021 10:06

Їли зі смітників: що відомо про родину, з якої забрали дітей
3

У Харкові працівники соцслужби забрали до лікарні трьох дітей - 2, 4 та 11 років. Вони жили з мамою та бабою голі, босі, серед тарганів та мотлоху.

Відомо, що діти майже ніколи не виходили на вулицю, tsn.ua. Найстарша 11-річна дівчинка взагалі не відвідувала школу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка залишила у холоді й бруді 12-місячну доньку і зникла

Відомо, що діти майже ніколи не виходили на вулицю
Фото: hk.npu.gov.ua
Жінка разом зі своєю матір'ю уже зо 10 років тягнуть до свого житла непотріб
Жінка разом зі своєю матір'ю уже зо 10 років тягнуть до свого житла непотріб

У матері 4 дитини. Усі вони від різних чоловіків. Одного малюка торік забрав рідний батько. Діти весь час сидять удома. За словами лікарів, вони повністю здорові. Ознак відставання в розвитку чи захворювань бригада не виявила. Дефіциту ваги також немає.

Місцеві мешканці до жахливого смороду звикли вже давно. Жінка разом зі своєю матір'ю уже 10 років тягнуть до свого житла непотріб, а той смердить на весь двір. За їхніми словами, родина харчується тим, що збирає на смітниках. Мотлохом вони забивають весь під'їзд, ходити неможливо.

Після того, як з квартири забрали дітей, приїхали зоозахисники, щоб забрати собак. Сусіди повідомили, що їх 4.

"4-го собаку не знайшли. Там неможливо знайти. Може, собака десь там. Ось троє живі, їх забрали. Це ті, які гавкали. Тарганів багато. Вони просто сипалися на голову. У собак окрема кімната була. Теж повна сміття, вони ходили в туалет, справляли свою потребу", - розповіли зоозахисники.

Рік тому багатодітна мати вже потрапляла в поле зору поліцейських, оскільки сусіди скаржилися на гори сміття і недоглянутих дітей. Тоді жінці виписали адмінпротокол, допомогли розчистити помешкання і сподівалися, що вона виправиться. Та оскільки цього не сталося, тепер їй загрожує до 5 років в'язниці.

Проти жінки порушили кримінальну справу за злісне невиконання своїх батьківських обов'язків, кажуть у поліції.

Знають про проблемну родину й у міськраді. Виправдовуються, що намагалися позбавити матір батьківських прав на старшу доньку. Але ця справа досі в суді. Матір засідання ігнорує і додому нікого не пускає.

"І сьогодні до квартири нас не допускали. Але ми викликали ювенального прокурора, який прийняв постанову щодо відбирання дітей. Чому раніше не звернулися до прокурора? Наскільки я пам'ятаю, то ми зверталися. Але прокуратура була не готова проводити таке відібрання. Тому що жінки були проти", — повідомила заступниця міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

Старшу дівчинку соцслужби забрали раніше - дочекалися, коли вона вийшла на вулицю. До лікарні вже доправили інших двох дітей. Оскільки знайти їхній одяг у смітті не змогли, до медиків вони відправилися просто загорнуті в ковдру. Що з ними і їхньою матір'ю буде далі, вирішуватиме суд.

У Харкові в однієї з родин вилучили дітей. Під час рейду працівники ювенальної превенції, соцслужб і патрульної поліції навідалися до однієї з родин, яка перебувала на обліку. У квартирі вони побачили тисячі тарганів. Кімнати по коліна засипані речами, сміттям та усіляким непотребом.

Зараз ви читаєте новину «Їли зі смітників: що відомо про родину, з якої забрали дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі