понеділок, 04 листопада 2019 13:22

Хотів зґвалтувати, побив і задушив: розповіли, як померла 14-річна Дарина Дробот

Хотів зґвалтувати, побив і задушив: розповіли, як померла 14-річна Дарина Дробот
На Одещині в лісосмузі знайшли вбитою зниклу 14-річну Дарину Дробот. Фото - od.npu.gov.ua

Стали відомі подробиці загибелі 14-річної Дарини Дробот із селища Котовського в Одесі.

Дівчину намагався зґвалтувати, а потім із особливою жорстокістю побив і задушив раніше судимий за грабіж 15-річний хлопець. Про це розповів начальник обласної поліції Олег Бех.

"Скалічене тіло дівчинки знайшли без нижньої частини одягу. Під час розтину встановлено, що причиною смерті стала механічна асфіксія - удушення. Також у неї множинні садна на голові, зламана під'язикова кістка. Були зламані ребра - у легенях знайшли велику кількість крові", - зазначив Бех.

За його словами, також на місці знайшли закривавлену гілку. У соцмережах шириться інформація, що нею дівчині проштрикнули горло. Проте без висновку експертів цю інформацію поки неможливо підтвердити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обличчя немає взагалі" - нові подробиці вбивства 14-річної Дарини Дробот

Вбивцю дівчинки незабаром знайшли біля будинку знайомих. Юнака затримали у стані наркотичного сп'яніння і протягом 3-4 годин він не міг спілкуватися з правоохоронцями. На одязі та взутті затриманого були запрані сліди крові. Коли прийшов до тями, зізнався в скоєному вбивстві.

"Розповів, що під час прогулянки спробував вступити з дівчинкою в інтимний зв'язок. Після відмови почав бити її по обличчю, а коли жертва впала, добив її ногами. Після цього він ще раз спробував зґвалтувати її, але це в нього не вийшло. Тоді він задушив дівчину, яка вже не подавала ознак життя", - додав Бех.

Після вбивства хлопець забрав телефон жертви. Його друзі розповіли поліції, що він прийшов до них із закривавленим смартфоном і сказав що побився з невідомими. А телефон знайшов на вулиці. Він пропонував відмити телефон і продати, щоб заробити на наркотики. Компанія так і зробила - здала пристрій у ломбард і купила речовини (за словами затриманого - "солі"), під дією яких юнака і затримали.

Про затриманого відомо, що влітку він двічі притягувався за грабіж. За один із епізодів його встигли засудити до умовного терміну. Хлопець із неблагополучної сім'ї, перебував на обліку в поліції. Був записаний у профтехучилищі, але заняття практично не відвідував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали відео з місця вбивства 14-річної школярки

Убита дівчинка ж, навпаки, мала позитивні характеристики. Добре вчилася, ніколи не тікала з дому. У день вбивства матір відмовляла її від прогулянки з компанією. Але дівчинка посварилася з нею і пішла до знайомих.

Найближчим часом затриманому оголосять підозру, після чого суд обере йому запобіжний захід.

Кримінальна відповідальність за особливо тяжкі злочини наступає з 14 років. Тому 15-річному підозрюваному загрожує 15 років або довічне позбавлення волі.

14-річна Дарина Дробот удень 2 листопада пішла з друзями гуляти і не повернулася. Ввечері про її зникнення до поліції повідомила мати. Наступного ранку дівчину знайшли вбитою у лісосмузі в Лиманському районі на Одещині.

Зараз ви читаєте новину «Хотів зґвалтувати, побив і задушив: розповіли, як померла 14-річна Дарина Дробот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі