четвер, 09 липня 2020 18:51

Хотіла допомогти: відвідувачка зоопарку ненароком вбила дитинча косулі

Хотіла допомогти: відвідувачка зоопарку ненароком вбила дитинча косулі
Жінка на свій страх і ризик залізла в вольєр, забрала малюка і віднесла його охороні. Фото: Одеський зоопарк

В одеському зоопарку відвідувачка намагаючись "врятувати" новонароджене дитинча косулі спричинила його загибель.

Жінка побачила, як новоспечена мати під час пологів козулі штовхає свого малюка, і подумала, що вона його б'є, розповів директор зоопарку Ігор Бєляков, пише Думская.

Відвідувачка вирішила втрутитися і "врятувати" новонародженого, тому залізла у вольєр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексглава ОП Богдан мучив тварин у зоопарку

"Це нормально в природі. Новонароджене теля має відразу йти за матір'ю подалі від хижаків. Жінка на свій страх і ризик залізла в вольєр, забрала малюка і віднесла його охороні. Але косуленя не встигло отримати молозиво, яке запускає травну систему. Назад мати його не прийняла, і ми, як не старалися, не змогли його врятувати. Малюк загинув", - пояснив Бєляков.

За його словами, відвідувачі нерідко критикують роботу працівників звіринця. Однак, пересічні люди не знаються на специфіці поведінки тварин.

Наприклад, часто можна почути, що слониха Венді позбавлена ​​води, знемагає від спраги і обсипає себе пилом.

"Слонова поїлка знаходиться в тильній стороні вольєра, її погано видно. А пилові ванни - це природна потреба цих тварин. Ми спеціально привозимо пісок дрібних фракцій для цього", - зазначив директор зоопарку.

У Києві з 23 травня почав роботу зоопарк, що спровокувало величезні черги. Як пише Telegram-канал Pavlovsky News, люди кинулися до Київського зоопарку після того, як під час брифінгу мер столиці Віталій Кличко закликав городян відвідати це місце після реконструкції. Як повідомляють журналісти, гості зоопарку не дотримуються ніякої соціальної дистанції, багато хто без масок.

Зараз ви читаєте новину «Хотіла допомогти: відвідувачка зоопарку ненароком вбила дитинча косулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі