пʼятниця, 20 березня 2020 17:34

Ходила на роботу й у поліклініку: ізолюють усіх, хто контактував із померлою 56-річною жінкою

Ходила на роботу й у поліклініку: ізолюють усіх, хто контактував із померлою 56-річною жінкою
17 березня в Обласній інфекційній лікарні в Івано-Франківськупомерла 56-річна жінка. За два дні аналізи підтвердили, що була інфікована коронавірусом. Фото: galychyna.if.ua

В Івано-Франківську розшукують та ізолюють усіх, хто контактував із 56-річною померлою від коронавірусу. До того як жінці встановили діагноз, вона ходила до поліклініки.

Тепер увесь медперсонал, з яким вона контактувала, та їхніх родичів відправлено в самоізоляцію. Приміщення поліклініки, кабінет і коридори дезінфікують ще з того дня, коли жінку у важкому стані госпіталізували до інфекційного із задишкою, а наступного дня вона померла.

Крім того, до спеціального боксу госпіталізували її чоловіка як контактного. Хоча жодних симптомів коронавірусу в нього наразі немає. Медики припускають, жінка могла підхопити вірус саме від нього, бо чоловік нещодавно повернувся з Чехії, повідомляє ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топменеджер Нафтогазу з дружиною заразилися коронавірусом

"Також відібрано мазок у можливо контактного сина. І сьогодні відправлено до вірусологічної лабораторії Києва", - каже директор Івано-Франківського обласного лабораторного центру Роман Савчук.

Жінка працювала на одному з підприємств у місті. Там, зокрема, виробляють сухий яєчний порошок. Підприємство закрито на карантин. Ким саме жінка там працювала і чи мала доступ безпосередньо до готової продукції, невідомо.

Поховано жінку буде з дотриманням усіх вимог епідеміологічної безпеки. Тим часом обласну інфекційну лікарню звільняють від пацієнтів - для тих, у кого підозрюють коронавірус. Хворих переводять до іншої лікарні.

17 березня в Обласній інфекційній лікарні в Івано-Франківську померла 56-річна жінка. Лабораторно в неї було підтверджено грип типу А. В інфікуванні коронавірусом лікарі сумнівалися, але аналізи зробили. Вони виявилися позитивними.

Зараз ви читаєте новину «Ходила на роботу й у поліклініку: ізолюють усіх, хто контактував із померлою 56-річною жінкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі