неділя, 01 січня 2023 06:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Хоче виправдати війну ‒ аналітики проаналізували новорічне звернення Путіна

Хоче виправдати війну ‒ аналітики проаналізували новорічне звернення Путіна
Новорічне звернення російського президента Володимира Путіна свідчить про його невпевненість. Фото: скріншот

Президент РФ Володимир Путін не впевнений у своїй здатності формувати російський інформаційний простір.

Він, як і раніше, зосереджений на виправданні війни та її витрат для свого народу. Про це свідчить новорічне звернення російського диктатора, повідомляє 1 січня Інститут вивчення війни (ISW).

Так, Путін заявив, що події 2022 року "стали тією віхою, яка заклала фундамент нового майбутнього, нової справжньої незалежності Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон передбачив, яким буде 2023 рік: згадав про Путіна та Китай

"Це продовжило риторичні твердження Путіна не лише про те, що Росія має історичні права на Україну, а й про те, що незалежність та суверенітет Росії залежить від відновлення контролю над Україною. Цим Путін намагається зробити перемогу у війні необхідною для подальшого існування Росії як незалежної держави", ‒ йдеться у повідомленні.

На думку аналітиків, Путін таким чином хоче виправдати дорогу війну і звернутися за підтримкою до ультранаціоналістичної провоєнної спільноти.

Російський диктатор не бажає розглядати осмислене мирне завершення війни, окрім як на умовах, які він диктує Україні та Заходу.

Аналітики також звертають увагу, що Путін не сказав, як російські військові збираються виправити свої невдачі в Україні та досягти своїх максималістських цілей.

"Банальність більшої частини виступу узгоджується з попередніми оцінками ISW про те, що Путін, можливо, відклав своє щорічне звернення до парламенту РФ, тому що він не був упевнений у своїй здатності формувати російський інформаційний простір на тлі наростаючої критики ведення ним війни", ‒ зазначають в ISW.

У суботу, 31 грудня, російський диктатор Володимир Путін записав привітання росіянам із Новим роком. Зробив він це на тлі людей у військовій формі. Путін подякував учасникам війни "за силу духу і відвагу" і висловив упевненість, що Росія "подолає всі труднощі, збереже країну великою і незалежною".

У мережі підозрюють, що диктатор вкотре замість військових використав своїх акторів.

Зараз ви читаєте новину «Хоче виправдати війну ‒ аналітики проаналізували новорічне звернення Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі