Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2007 11:39

Голова Верховного Суду: На мене тиснуть

Голова Верховного Суду Василь Онопенко заявляє, що на нього й на інших суддів здійснюється політичний тиск. Про це він заявив 12 березня в ефірі телекомпанії "Студія "1+1".

"Політичний тиск є й на мене й на моїх колег. І я думаю, що єдиний захист від цього тиску - це закон і диктатура закону", - заявив Онопенко.

З його слів здійснюється безпосередній і прямий тиск.

"Наприклад, коли приймається бюджет про фінансування судової системи: 15 років суди фінансуються на 50 %, це означає, що суддя незалежний на 50% і справедливий на 50%...Тобто на 50% здійснюється судовий процес, це величезна небезпека", - сказав голова суду.

Він також підкреслив, що законодавча влада безпосередньо впливає на суд.

"З іншого боку є спроба втрутитися й впливати на суд. Зокрема, у Верховній Раді зареєстрований законопроект про парламентський контроль, що передбачає запрошувати суддю на комітет, щоб він звітував про роботу й багато ще іншого... Це безпосередній вплив, зокрема, законодавчої влади на діяльність суду", - сказав Онопенко.

При цьому він зазначив, що на нього ніколи не здійснювався тиск із боку Президента Віктора Ющенка, прем"єр-міністра Віктора Януковича й голови Верховної Ради Олександра Мороза.

Рніше голова Конституційного Суду Іван Домбровський заперечував наявність протиправного тиску на суд, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Голова Верховного Суду: На мене тиснуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути