понеділок, 16 квітня 2007 08:37

Глава Всесвітнього банку не збирається йти з посади незважаючи на скандал

 
Глава Всесвітнього банку Пол Вулфовіц дав зрозуміти, що не має наміру звільнятися. Останніми днями Вулфовіца закликали подати у відставку у зв"язку з просуванням по службі та збільшенням зарплати його подруги Шахи Ризи, уродженки Лівії.

"Це важлива робота, я планую виконувати її", - сказав Вулфовіц після засідання ради директорів банку у Вашингтоні.

Глава Всесвітнього банку вибачився за свою участь в обговоренні умов роботи й заявив, що виконає будь-яке рішення, прийняте радою.

Проте в неділю на засіданні Комітету з розвитку - керівного органу Всесвітнього банку - не було прийняте конкретне рішення щодо долі Вулфовіца.

Тим часом джерело, близьке до Всесвітнього банку, повідомило, що США, можливо, доведеться відкликати Пола Вулфовіца з його нинішньої посади.

"Мабуть, ситуація розвиватиметься в тому напрямі, що США відкличуть (Вулфовіца) й запропонують нову кандидатуру", - сказало джерело.

Нагадаємо, що Вулфовіц підвищив по службі свою подругу - нині колишню високопоставлену працівницю банку, а також щедро збільшив їй оклад.

Шаха Риза - громадянка Великобританії лівійського походження - виросла в Саудівській Аравії. Вона і Вулфовіц живуть разом після того, як 2001 року його шлюб розпався. Їх стосунки склалися ще до того, як Вулфовіц обійняв посаду глави Всесвітнього банку. Виходом з сумнівного положення став перехід Ризи на високооплачувану посаду при держдепартаменті США.

Риза пішла з Держдепартаменту й тепер працює в міжнародній організації Foundation for the Future, що фінансується переважно США. Головне завдання організації - ратувати за свободу й демократію на Близькому Сході й у Північній Африці, пише Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Глава Всесвітнього банку не збирається йти з посади незважаючи на скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі