пʼятниця, 13 січня 2023 20:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Глава канцелярії Орбана пояснив, чому Угорщина заборонила транзит зброї для ЗСУ

Глава канцелярії Орбана пояснив, чому Угорщина заборонила транзит зброї для ЗСУ
В Угорщині вважають, що постачання західними країнами важкого озброєння в Україну може стати причиною чергової ескалації конфлікту. Фото: Главком

Влада Угорщини заборонила транзит зброї для Збройних сил України через свою територію, адже турбується про безпеку етнічних угорців на Закарпатті.

В Україні проживають близько 300 тис. етнічних угорців. Про це повідомив глава канцелярії прем'єр-міністра Угорщини Ґергея Ґуяш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС різко відповіли Орбану на його антиукраїнські заяви

За його словам, уряд кожної країни сам обирає, наскільки сильно хоче підтримати Україну під час війни з Росією. Однак в Угорщині вважають, що якщо в справу втрутиться хоч одна держава-член НАТО – це може призвести до початку Третьої світової війни.

На думку політика, постачання західними країнами важкого озброєння в Україну може стати причиною чергової ескалації конфлікту.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що через кризу західноцентричного порядку, яку нібито увиразнила війна Росії проти України, Захід почав нову "холодну війну", в якій Будапешт повинен стояти осторонь, підтримувати відносини з конкурентами Заходу й претендувати на роль регіонального лідера.

На думку угорського прем'єра, неоліберальна модель глобалізації відходить у минуле, і, як результат, у США з'являються нові суперники.

Зараз ви читаєте новину «Глава канцелярії Орбана пояснив, чому Угорщина заборонила транзит зброї для ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі