вівторок, 22 листопада 2022 20:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб Чехії закликав готуватися до повномасштабної війни

Генштаб Чехії закликав готуватися до повномасштабної війни
Начальник Генштабу Чехії Карел Ржека закликав готуватися до повномасштабної війни

Чеська армія має зберегти свій досвід воєнних антитерористичних операцій, але насамперед вона має підготуватися до повномасштабної війни.

Про це заявив начальник Генштабу ЗС Чехії Карел Ржека під час щорічного брифінгу командування збройних сил за участю президента, прем'єр-міністра й міністра оборони. Карел Ржека впевнений, що ще до анексії Криму було багато ознак підготування Росії до нападу на Україну, передає Idnes.

"Проте наші західні суспільства не хотіли цього бачити, а ті, хто бачив, не хотіли цього чути. Ми сподівалися, що все заспокоїться, але надія – це стратегія. Найбільше в історії Чехії військове переозброєння вже не бажання, а необхідність", – заявив він.

За його словами, якщо між Росією та НАТО розпочнеться конфлікт, Чехію буде порушено негайно й армія країни буде активним учасником з перших хвилин війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винищувачі з Франції перекидають до Балтії: у чому причина

"Ми маємо готуватися насамперед до найскладнішого й найнебезпечнішого сценарію, а саме до широкомасштабної війни проти передового супротивника", – попередив голова Генштабу Чехії.

Він наголосив, що війна в Україні – це великий тривожний дзвінок для всього суспільства.

"Потенціал ескалації війни в Україні продовжує зростати. Не можна відкидати навіть найсерйозніші сценарії. Війна в Європі знову стала реальністю і відбувається на кордоні Північноатлантичного альянсу. Вічний спокій – це утопія. Період попередження про цю кризу триває щонайменше з 2014 року", – підкреслив Ржека.

Чехія визнала терористичним російський режим.

Палата депутатів "визначає нинішній російський режим як терористичний відповідно до резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи", йдеться у прийнятій резолюції.

Відповідне рішення ухвалили 16 листопада, пише місцеве видання Novinky.cz.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб Чехії закликав готуватися до повномасштабної війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі