субота, 16 жовтня 2021 13:01

Ганялися пять років: затримали банду, яка нападала на банки й інкасаторів
4

СБУ провела спецоперацію та затримала зловмисників, які 5 років тому здійснили низку тяжких злочинів.

Правоохоронці схопили трьох злочинців, які у 2016 році здійснили серію нападів на філіали банківських установ та інкасаторські автомобілі в Запоріжжі. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Весь цей час вони переховувалися від слідства та здійснювали тяжкі злочини майнового характеру. Зокрема, заволодіння транспортними засобами та іншим майном. Наразі ці порушення розслідуються органами Нацполіції", - сказано в повідомленні.

Зловмисники переховувалися від правоохоронців на базі у Донецькій області, яка має особливу систему захисту та цілодобове відеоспостереження. Щоб пересуватися поза межами бази, злочинці використовували документи загиблих бійців та військовослужбовців, які звільнилися зі служби.

Як зазначається, зловмисники були добре озброєні та були готові чинити збройний опір силовикам.

 Правоохоронці затримали небезпечних злочинців. Фото: СБУ
 Правоохоронці затримали небезпечних злочинців. Фото: СБУ
 Правоохоронці затримали небезпечних злочинців. Фото: СБУ
 Правоохоронці затримали небезпечних злочинців. Фото: СБУ

"Загалом злочинне угруповання складалося з семи осіб. Двоє із них загинули від отриманих поранень ще у 2016 році, коли чинили збройний опір правоохоронцям, а ще двоє – були затримані раніше та перебувають під запобіжним заходом", – уточнили в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зловили банду зі зброєю та наркотиками

Наразі обирається міра запобіжного заходу та проводяться дії, щоб притягнути до відповідальності усіх причетних до злочинів осіб. Участь у заходах із викриття зловмисників приймали співробітники департаменту контррозвідки СБУ, Центру спеціальних операцій "А" СБУ та слідчі Головного слідчого управління СБУ.


У Одесі поліцейські вийшли на банду із 5 осіб, лідери якої у 2018-му році напали на інкасаторів, поранили їх і викрали $160 тис. Підозрюваних затримали перед запланованим ними нападом на банк.

Зараз ви читаєте новину «Ганялися пять років: затримали банду, яка нападала на банки й інкасаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі