понеділок, 01 травня 2023 23:38

ФСБшники прикидаються цивільними і вишукують партизанів

ФСБшники прикидаються цивільними і вишукують партизанів
Нелояльних українців розшукують переодягнені ФСБшники. Фото: Укрінформ

Працівники російських спецслужб перевдягаються в цивільний одяг, щоб знайти партизанів та нелояльних до загарбників українців.

Такі випадки почастішали на окупованих територіях. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партизани убили окупантів, які знущалися із селян

"Співробітники ФСБ виходять у людні місця у цивільній формі, щоб виявити членів українського підпілля", – йдеться у повідомленні.

Окупанти під виглядом простих людей цікавляться у продавців, кондукторів та інших, хто скаржиться на російську владу, та нерідко самі провокують подібні розмови.

"Так ворог шукає нелояльне населення. Якщо "жертва" ведеться на провокацію, то потрапляє на гачок й надалі змушена співпрацювати", – йдеться у повідомленні.

Центр національного спротиву закликав українців на тимчасово захоплених Росією територіях виявляти обережність та не висловлювати своє ставлення до окупаційної влади малознайомим людям.

У захоплених районах Запорізької області загарбники нарощують контрдиверсійні заходи, оскільки не можуть виявити партизан. Окупанти посилили перевірки на блокпостах. Зокрема, в людей перевіряють телефони на предмет передачі Силам оборони розвідувальних даних.

За час окупації Мелітополя Запорізької області російські загарбники викрали понад тисячу мешканців міста. Більшість з них досі перебувають у полоні.

Тепер росіяни намагаються прикривати ці викрадення фейковими рішеннями так званих "суддів", які приїхали з РФ і влаштовують судилища над українцями.

Зараз ви читаєте новину «ФСБшники прикидаються цивільними і вишукують партизанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі