пʼятниця, 13 квітня 2007 17:00

"Європа FM" може зникнути з радіоефіру через українських виконавців

Радіостанція "Європа FM" просить Президента Віктора Ющенка, прем"єр-міністра України Віктора Януковича та голову Верховної Ради Олександра Мороза зупинити тиск Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на станцію.

Відповідне відкрите звернення розповсюдив програмний директор радіостанції "Європа FM" Олександр Лірчук.

Він повідомив, що радіостанція "Європа FM" нещодавно отримала два попередження від Нацради у зв"язку із невиконанням вимоги про 50%-ву квоту наповнення ефіру українським продуктом. На його переконання, ця вимога руйнує формат станції.

Він додав, що зараз є загроза скасування ліцензії на мовлення.

"Найбільш поширеним порушенням, за яке сьогодні Нацрада вирішує карати неугодні їй радіостанції, є порушення вимог наповнення радіоефіру творами українських авторів і виконавців. При цьому ні чинне законодавство, ні внутрішні акти Нацради не надають відповіді, які саме твори слід вважати українськими, як відрізняти українські твори від не українських, і що саме має робити радіостанція для того, щоб дотримуватись цієї норми закону", йдеться у зверненні.

Автори звернення відзначають, що 24 стаття Конституції забороняє встановлення будь-яких привілеїв чи обмежень за ознаками етнічного походження або місця проживання, тобто телерадіоорганізація не має права надавати перевагу творам тільки тих осіб, які проживають на території України або які є етнічними українцями.

Автори звернення заявляють, що "Європа FM" вдаватиметься до всіх законних заходів, включаючи проведення мирних акцій протесту, з метою недопущення представниками Нацради здійснювати у напружений для України час переділ радіочастот за власним бажанням.

Звернення відкрите для підписання іншими радіостанціями, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Європа FM" може зникнути з радіоефіру через українських виконавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі