неділя, 20 січня 2013 17:24

Екс-викладача міліцейського вишу засудили до 5 років тюрми за хабарництво

Екс-викладача міліцейського вишу засудили до 5 років тюрми за хабарництво
Посадовець у суді зізнався, що хотів отримати від абітурієнта гроші. Фото: vol.gp.gov.ua

Дарницьким районним судом м. Києва колишнього посадовця Національної академії внутрішніх справ засуджено до п'яти років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном на 1 рік.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дарницького району Києва.

За вироком суду його позбавлено права обіймати посади у правоохоронних органах строком на один рік.

У травні минулого року абітурієнт звернувся до підполковника міліції начальника курсу одного з факультетів заочного та дистанційного навчання Національної академії внутрішніх справ за консультацією та допомогою у підготовці документів для вступу до вишу. Натомість посадовець запропонував абітурієнту за грошову винагороду в 1,2 тис. дол вирішити питання про успішне складання екзаменів та гарантував його зарахування до академії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові попався на отриманні хабара секретар приймальної комісії ВНЗ

Хлопець погодився на пропозицію посадовця та ще до складання вступних іспитів віддав половину обумовленої суми, а іншу частину обіцяв сплатити після зарахування до вишу. Проте, як встановлено під час розслідування кримінальної справи, викладач не мав жодного відношення до приймальної та екзаменаційної комісії і в його повноваження не входило зарахування студентів на навчання.

Сам посадовець на слідстві та в суді повідомив, що не мав на меті сприяти в зарахуванні до вишу, а лише хотів отримати від абітурієнта гроші. До того ж, як з'ясувалося, торік на факультеті був недобір і всі абітурієнти, які здали іспити, були зараховані на навчання.

Зараз ви читаєте новину «Екс-викладача міліцейського вишу засудили до 5 років тюрми за хабарництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі