пʼятниця, 18 лютого 2011 08:50

Екс-свата Ющенка зарізав товариш по чарці

Екс-свата Ющенка зарізав товариш по чарці

Стали відомі подробиці вбивства колишнього свата екс-президента Віктора Ющенка, 60-річного Ігоря Гончара, яке сталося в грудні у Києві.

На кухні, де лежало обличчям у калюжі крові тіло Гончара, міліція знайшла кілька порожніх пляшок з-під горілки, пивні пляшки, на столі - прилади на двох. І закривавлені ніж, чиїсь штани, взуття та ключі від квартири, пише газета "Сегодня".

Опитали рідних Гончара - дружину Ірину та доньку Олену. Вони розповіли, що напередодні своєї загибелі він казав, що збирається на полювання з приятелем - 50-річним Дмитром Л., який мешкає неподалік. Так і вийшли на вбивцю.

Як стало відомо журналістам, розслідування справи проти Дмитра Л. вже практично завершено. На березень ще призначена судово-психіатрична експертиза, яка визначить, чи осудний заарештований.

Дмитра Л. затримали незабаром після вбивства. Штани, взуття та ключі, залишені на місці злочину, належали йому). Обвинувачений висунув таку версію подій: за його словами, в ході п'янки виникла дискусія про те, як правильно жити.

Гончар, мовляв, докоряв Дмитра, що той живе не так. "Ось дивись, як я живу, - нібито вихвалявся Гончар, - так і треба". Проте Дмитро заявив, що, мовляв, ти хабарник і не можеш мене повчати (Гончар раніше був директором департаменту з контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПАУ. У серпні 2008-го його спіймали на хабарі - 20 тисяч за отримання ліцензії на продаж спиртного. Під час обшуку в будинку Гончара виявили ще 400 тисяч доларів, походження яких він пояснити не зміг. Цю справу так і не закрили).

Потім, за словами обвинуваченого, Гончар почав бити товариша по чарці, і той, відбиваючись, схопив ніж і вдарив Ігоря в шию.

Після цього напівголий (одяг був у крові) він вискочив на вулицю і викликав сина з машиною. Звичайно, важко припустити, що син нічого не запідозрив у такій ситуації (батько без штанів та взуття), проте українське законодавство не зобов'язує близьких родичів доносити один на одного.

Сім'я Гончарів вже кілька років з'являється в кримінальних хроніках країни.

У 2006 році сина Ігоря Гончара Михайла звинуватили в тому, що він зі своєї київської квартири стріляв по вікнах Верховної ради. Справу закрили в лютому 2008 року "за відсутністю складу злочину". Через рік, 10 липня 2009 року, Михайло знову стріляв все з того ж карабіна, вже в стелю і стіни своєї розкішної квартири в центрі Києва.

А 30 липня 2009 донька Ігоря Олена вилетіла на своєму джипі "Тойота" на зустрічну смугу і протаранила "Мерседес" і "Таврію". Пасажирка "Таврії" Алія Аскарова загинула. У серпні 2010 року Олену Гончар засудили до 4 років в'язниці, але вона досі на волі.

Зараз ви читаєте новину «Екс-свата Ющенка зарізав товариш по чарці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі