четвер, 27 січня 2011 19:11

Екс-чиновника Черновецького затримали за махінації з 45 мільйонами

Екс-чиновника Черновецького затримали за махінації з 45 мільйонами

Співробітники УБОЗ ГУ МВС України в Києві затримали колишнього керівника Головного управління зв'язку, інформатизації та захисту інформації Київської міської державної адміністрації. Як повідомляє в середу прес-служба ГУБОЗ МВС України, його підозрюють у розкраданні бюджетних коштів.

У 2009 році чиновник разом з іншими службовцями КМДА та одного з комунальних підприємств уклали договір зі столичною фірмою на будівництво в приміщенні КМДА двох інформаційно-аналітичних центрів - "Безпечна столиця" і "Єдиний центр обліку пасажироперевезень". Загальна вартість робіт за договором становила 45 млн грн.

Для проведення робіт будівельна фірма отримала з держбюджету перший транш у сумі 17 млн грн. З них 810 тис грн було використано на косметичний ремонт приміщень аналітичних центрів, 973 тис грн - на придбання комп'ютерного обладнання і 1 млн 217 тис грн на спеціальне програмне забезпечення. Інші 14 млн грн були переведені у готівку через фіктивні підприємства й привласнені зловмисниками.

26 січня 2011 щодо екс-керівника згаданого управління порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Останнього затримали в порядку ст. 115 КПК України. Слідство триває.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Екс-чиновника Черновецького затримали за махінації з 45 мільйонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі