середа, 25 березня 2020 16:01

Дозволили примусову госпіталізацію

Дозволили примусову госпіталізацію
Перші випадки інфікування коронавірусом виявили у Волинській, Одеській, Луганській та Запорізькій областях. Фото: facebook.com/moz.ukr

Кабмін 25 березня посилив обмежувальні заходи, спрямовані на запобігання поширенню в Україні коронавірусу.

Постанова, ініційована міністром охорони здоров'я України Іллею Ємцем, передбачає дозвіл на примусове обстеження та госпіталізацію людей із підозрою на COVID-19. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я.

"Заклади охорони здоров'я матимуть право здійснювати: обов'язкове медичне обстеження осіб, які мають симптоми COVID-19 або перебували в контакті з особами, яким встановлено діагноз коронавірус, якщо ці особи відмовляються від обстеження в добровільному порядку; обов'язкову госпіталізацію таких осіб; призначати карантин особам, яким встановлено діагноз COVID-19 та які ухиляються від лікування в добровільному порядку", - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд оголосив надзвичайну ситуацію по всій країні і продовжив карантин

До того ж МОЗ повинен розробити та затвердити порядки обов'язкової госпіталізації осіб, яким установлено діагноз (або підозру) коронавірус та які ухиляються від лікування, обстеження та перебування на карантині (самоізоляції) в добровільному порядку. А також обов'язкової самоізоляції осіб, яким установлено діагноз (або підозру) COVID-19, та їхніх контактних осіб.

Згідно з документом, Національна поліція та Національна гвардія забезпечуватимуть охорону громадської безпеки і порядку на прилеглій території об'єктів, на яких проводяться заходи з обов'язкового обстеження, госпіталізації або карантину.

Перший хворий на Covid-19 житель Одеської області прилетів із США. Тепер його шукає поліція. Медикам він назвав неіснуючу адресу проживання, де мав перебувати на самоізоляції.

Зараз ви читаєте новину «Дозволили примусову госпіталізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі